پوشش ویژه
مهمترین خبرها
ماجرای تونل ۲۹ چیست؟
در سال ۱۹۶۱، یواخیم رودلف از یکی از بیرحمانه ترین دیکتاتوریهای جهان گریخت. چند ماه بعد برای بازگشت به همان مکان دست به ساختن یک تونل زد، چرا؟
انتخاب تلخ یک مادر: فرزندان ایزدی یا فرزند داعش
آدم، موهای بور و چشمان سبز دارد، او شبیه برادران و خواهرش نیست. جووان میگوید: «از همان اول که دیدمش، و صدای گریهاش را شنیدم، دوستش داشتم، او برای من نوری در تاریکی بود». اما پدر آدم، یک عضو داعش بود و حالا جووان باید فرزندش را رها کند
محمد بن سلمان؛ ولیعهد جوان عربستان سعودی چطور به قدرت رسید؟
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، میخواهد کشور عمیقا محافظهکارش را متحول و متجدد کند. در عین حال، او کسی است که سعودیها را به جنگ یمن کشانده و بعضی از مخالفان سیاستهای عربستان سعودی را - از فعال حقوق زنان گرفته تا روحانی و وبلاگنویس - به زندان انداخته است. در این گزارش میخواهیم ببینیم محمد بن سلمان کیست و چطور به مقام ولیعهدی عربستان سعودی رسید؟
ردپای تریاک
افغانستان حدود ۹۰ درصد تریاک جهان را تولید میکند. هرچند کشت خشاش غیرقانونی است، اما طی ۱۵ سال گذشته کشت آن در افغانستان افزایش چشمگیری داشته است و بخش مهمی از اقتصاد کشور را تشکیل میدهد. طالبان هم از این بخش سود میبرند.
آیتالله خمینی و انقلاب ایران به روایت اسناد آمریکا
کامبیز فتاحی خبرنگار بیبیسی فارسی در واشنگتون اسناد دولتی آمریکا که در سال های اخیر از حالت محرمانه خارج شده را در پی یافتن نکات تازه در مورد انقلاب ایران جستجو کرده است.
قتلهای زنجیرهای؛ پانزده سال بعد
سالگرد قتلهای زنجیرهای
۳۵ سال پس از آغاز جنگ ایران و عراق؛ پرسش های تازه، تاملات ژرف تر
۳۵ سال پس از آغاز جنگ، همانند هر رویداد دوران ساز تاریخی دیگر، پرسشهای تازهای مطرح شده است. مجموعه حاضر تلاشی برای پاسخ به برخی از پرسش هاست.
عدالت انقلابی؛ نگاهی به دادگاههای انقلاب
دادگاه انقلاب که به نظر میرسید متعلق به سالهای اول انقالب باشد نه تنها منحل نشد بلکه با تصویب قوانین بعدی به حضور خود ادامه داد و حوزه عملکرد آن از جرایم سیاسی امنیتی به جرایم مرتبط با مواد مخدر و جرایم اقتصادی گسترش یافت.
صفحه ویژه هویت
بیبیسی در یک سری مطالب، این موضوع را بررسی میکند که هویت ما در دنیا امروز چگونه در حال تغییر است. مطالب "صفحه ویژه هویت" به این موضوع نگاه میکند که چگونه حرکت مردم و تبادل نظریات و اطلاعات، دیدگاههای ما را تغییر میدهد و بر زندگی ما تاثیر میگذارد.
صفحههای ویژه
رقه؛ شهری برای هیچ کس
کوئنتین سامرویل همراه با نیروهای دموکراتیک سوریه به خیابانهای رقه قدم میگذارد. آنچه او میبیند، شهری است که تحت حکمرانی داعش و بمباران غرب ویران شده است.
گروه دولت اسلامی؛ ظهور و زوال داعش در عراق و سوریه
داعش، رقه، پایتخت خلافتش را از دست داد، اما درهم کوبیدن این گروه تنها با اتحادی جهانی ممکن شد.
آرشیو صفحههای ویژه
عباس کیارستمی (۱۳۹۵- ۱۳۱۹)
عباس کیارستمی٬ فیلمساز سرشناس ایرانی و تنها برنده ایرانی نخل طلای جشنواره کن پس از دورهای بیماری و پشت سرگذاشتن چند عمل جراحی در پاریس درگذشت. درگذشت او با واکنشهای زیادی در ایران و خارج از ایران روبهرو شد.
سوگیریهای شناختی
شهروند قرن بیست و یک بودن سلسله مهارتهایی میطلبد. مناسبات جهانی در قرن بیست و یک، هر روز پیچیدهتر میشود. پاسخ بسیاری از پرسشها بلی یا خیر ساده نیست. هر روز اطلاعات جدید مسائل را دگرگون میسازد. پیچیدگی امور بدان معناست که باید مهارتهای پیچیدهتری را فرا بگیریم و آنان را تمرین کنیم تا بتوانیم شهروندانی آگاه در سطح جهانی باشیم.
شصت و نهمین جشنواره فیلم کن؛ سالی که فروشنده غوغا کرد
فیلم فروشنده ساخته اصغر فرهادی در بخش مسابقه جشنواره سینمایی کن جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مر د را بدست آورد.
صفحه ویژه؛ کودکآزاری
اکنون دیگر تردیدی نیست که استرسهای قابل ملاحظه و دراز مدت در کودکی بر سلامت و سعادت فرد در تمام عمر اثر منفی دارد. این تجربیات ناگوار رشد و تکامل مغز را به تاخیر انداخته و دچار اختلال میکند که در نهایت به بیماریهای روانی یا مشکلات اجنماعی منجر میشود.
۷۵ سال با بیبیسی فارسی
هشتم دی ماه ۱۳۱۹ کسانی که در ایران رادیو داشتند از زبان حسن موقر بالیوزی خبر شروع کار رادیوی بیبیسی فارسی را شنیدند. در این مجموعه برای اولینبار بعضی از برنامههای تاریخیمان را بازنشر میکنیم.