تسهیلات تازه ویزای بریتانیا برای تجار ثروتمند هندی
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، ترتیبات تازه مهاجرتی را برای برخی از مسافران تجاری از هند اعلام کرده است. اما وی تاکید کرده است که نظام موجود ویزای بریتانیا "خوب" است و "از هر۱۰ درخواست ویزا از سوی هندیها ۹ مورد آن قبول میشود."
بنابراین ترتیبات تازه اعلام شده، اخذ ویزای بریتانیا برای گروهی کوچک از تجار و هندیهای ثروتمند و خانوادههای آنها، تسهیل میشود و در عمل به این افراد امکان میدهد تا اخذ ویزای بریتانیا برای آنها سادهتر شود.
خانم می که در دهلی نو، پایتخت هند، و در جمع صاحبان صنایع این کشور سخن میگفت تاکید کرد که برای بریتانیا ضروری است تا قبل از خروج از اتحادیه اروپا روابط تجاری خود را با هند، تعمیق بخشد.
اما این ترتیبات تازه ویزا، در عمل آنچه که از سوی مقامات هندی درخواست شده بود نیست.
مقامات هندی پیشتر خواهان برداشته شدن محدویتهای ویزایی و مهاجرتی برای دانشجویان و کارگران هندی شده بودند.
به نقل از مقامات هندی گزارش شده بود که محدودیتهای اعمال شده از سوی بریتانیا درخصوص کارگران و دانشجویان هندی میتواند تبعات منفی بر رابطه تجاری بین دو کشور بجا بگذارد.
به گفته ویکاس سوارآپ، یکی از سخنگویان دولت هند، تعداد دانشجویان هندی در دانشگاههای بریتانیا در طی ۵ سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.
به گفته این مقام هندی، دلیل عمده این نکته اعمال محدودیتهای اقامتی بر این دانشجویان پس از پایان تحصیلاتشان بوده است.
این اولین سفر خانم می به هند پس از مقام نخستوزیری و پس از همهپرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) است.
گفته شده است که روابط تجاری با هند محور اصلی مذاکرات دو طرف خواهد بود که بویژه برای بریتانیا پس از برگزیت و تلاش این کشور برای نشان دادن اهمیت روابط تجاری با کشورهای خارج از اتحادیه اروپا اهمیت زیادی دارد.
هند در حال حاضر سریعترین رشد اقتصادی را دارد و تولید ناخالص ملی (جی دی پی) این کشور، بیش از ۷ درصد است.
به گفته تحلیلگران، چنین بازار مهمی برای بریتانیای پس از خروج از اتحادیه اروپا بسیار مهم است.
البته به گفته همین ناظران بر اساس مقررات اتحادیه اروپا، بریتانیا تا پس از خروج رسمی از این اتحادیه نمیتواند وارد همکاریهای مستقیم رسمی با دیگر کشورها بشود؛ اما خانم می تلاش دارد تا با چنین سفرهایی سنگ بنای روابط بویژه تجاری با دیگر کشورها را در مذاکرات و روابط پس از برگزیت، پیریزی کند.
اما به گفته تحلیلگران برای بسیاری از بازرگانان و تجار هندی هنوز نکات ابهام زیادی وجود دارد بویژه رابطه بریتانیا و اتحادیه اروپا پس از خروج بریتانیا از این اتحادیه و این نکته میتواند بالقوه بر تصمیمگیریهای تجار هندی تاثیر بگذارد.
بر اساس مقررات از زمانی که بریتانیا ماده ۵۰ پیمان لیسبون را فعال میکند دستکم ۲ سال طول خواهد کشید تا روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا انجام پذیرد.
ماده ای ۵۰، ماده است که طبق آن، فرآیند دو ساله خروج یک کشور از اتحادیه اروپا آغاز میشود.