کره شمالی یک موشک دیگر شلیک کرد؛ ژاپن آژیر خطر کشید

ژاپن عبور موشک بالستیک قبلی از آسمان این کشور را "تهدیدی بی‌سابقه" خوانده بود

منبع تصویر، KCNA

توضیح تصویر،

ژاپن عبور موشک بالستیک قبلی از آسمان این کشور را "تهدیدی بی‌سابقه" خوانده بود

کره‌جنوبی می‌گوید در نخستین ساعات بامداد جمعه به وقت شرق آسیا، کره شمالی موشک دیگری را از پیونگ‌یانگ به سمت شرق پرتاب کرده که بنابر گزارش‌ها پس از ورود به آسمان ژاپن ساکنان مناطق متاثر از آن هشدار خطر دریافت کرده و به پناهگاه‌ها رفته‌اند.

ژاپن می‌گوید این موشک به احتمال زیاد وارد بخشی از آسمان این کشور شده و بر همین اساس به شهروندان آن مناطق هشدار پناه گرفتن داده شده است.

خبرگزاری یونهاپ کره‌جنوبی گفته ارتش کره و وزارت دفاع آمریکا مشغول بررسی جزئیات این پرتاب جدید و ویژگی‌های موشک مورد آزمایش‌اند.

کره‌جنوبی می‌گوید موشک پرتاب شده توانسته تا ارتفاع ۷۷۰ کیلومتری بالا رود و مسافتی حدود ۳۷۰۰ کیلومتر را هم طی کند؛ ارقامی که در صورت تایید می‌تواند از بهبود و تثبیت برد موشک‌های بالستیک کره‌شمالی خبر دهد و ادعای این کشور مبنی بر قادر به هدف قرار دادن خاک آمریکا را به واقعیت نزدیک‎تر کند.

سئول همچنین خبر داده در پاسخ به این آزمایش جدید، ارتش کره‌جنوبی فورا چند موشک ضدموشک بالستیک در کرانه‌های دریای کره شلیک کرده؛ اقدامی که در چند ماه گذشته به پاسخی معمول از سوی کره‌جنوبی و نیروهای آمریکایی مستقر در آن منطقه تبدیل شده که بنا دارند هر بار توان دفاعی سئول را به رخ پیونگ‌یانگ بکشد.

کاخ‌سفید می‌گوید دونالد ترامپ، رئیس جمهور، در جریان این آزمایش موشکی قرار گرفته و جیمز متیس، وزیر دفاع این کشور گفته با همه مقام‌های مرتبط با امنیت ملی در این باره ارتباط برقرار شده است.

ارتش آمریکا تایید کرده که این موشک حوالی ساعت ۱۱:۳۰ صبح جمعه به وقت هاوایی شلیک شده و توسط رادارهای نظامی آمریکا تعقیب شده است. بنابر اطلاعیه پنتاگون، ستاد فرماندهی ارتش آمریکا در اقیانوس آرام اعلام کرده جزئیات این آزمایش موشک بالستیک را دردست بررسی دارد اما یقین یافته که این پرتاب هیچ تهدیدی متوجه آمریکای شمالی و جزیره گوآم نکرده است.

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
صفحه ۲

در این برنامه با صاحب‌نظران درباره مسائل سیاسی و اجتماعی روز گفت‌ و‌ گو می‌کنیم.

پادکست

پایان پادکست

این آزمایش جدید تنها ساعاتی پس از انتشار بیانیه تهدیدآمیز جدید کره‌شمالی علیه آمریکا شلیک شده که در بخشی از آن پیونگ یانگ گفته "زمان آن رسیده که خاک آمریکا را به تباهی کشاند."

ماه اوت گذشته هم عبور یک موشک بالستیک آزمایشی از آسمان شمال ژاپن، هزاران نفر از ساکنان این مناطق را با رعب و وحشت از خواب بیدار و روانه پناه‌گاه‌ها کرد.

همزمان از کاخ ریاست جمهوری کره‌جنوبی ( کاخ آبی) خبر می‌رسد که وزرا و فرماندهان ارتش این کشور برای حضور در جلسه اضطراری شورای امنیت ملی فراخوانده شده‌اند.

این آزمایش موشکی جدید از سوی پیونگ‌یانگ می‌تواند "دهن‌کجی" دیگری از سوی کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی به تحریم های جدید شورای امنیت تلقی شود.

تحریم‌های جدید شورای امنیت، واردات نفت و گاز کره‌شمالی را محدود می‌کند و مانع صادرات پارچه از این کشور می‌شود.

این ۲۲ دومین آزمایش موشکی کره‌شمالی طی چند ماه گذشته و سومین آنها طی تنها ۱۷ روز گذشته است؛ آزمایش‌هایی که نشان از پیشرفت چشمگیر فناوری موشکی این کشور دارد و آن طور که پیونگ یانگ ادعا می‌کند این کشور را به باشگاه کشورهای دارای سلاح اتمی وارد کرده است.

توضیح ویدئو،

شورای امنیت علیه کره‌شمالی تحریم‌های تازه وضع کرده است