شواهد جدید از آتش زدن روستاهای مسلمانان میانمار
تصاویر ماهواره ای روستاها را پیش و بعد از آتشسوزی نشان میدهد
سازمان حقوقبشری عفو بینالملل با انتشار تصاویر ماهوارهای از به آتش کشیدن روستاهای مسلمانان روهینگیا توسط نیروهای امنیتی دولت میانمار خبر داده و میگوید این تصاویر از تلاش سازمان یافته برای بیرون راندن مسلمانان به خارج از میانمار حکایت دارد.
ارتش میانمار مدعی است که با شورشیان میجنگد و با غیرنظامیان طرف نیست.
حدود ۳۸۹ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا که همواره در میانمار به عنوان "مهاجران غیرقانونی" از آنها یاد شده و گزارشهای متعددی از سختگیری دولت این کشور بر آنها منتشر شده است، در چند هفته گذشته و پس از شروع درگیریها میان نیروهای دولتی و شورشیان مسلح، آواره شدهاند و بخش مهمی از آنها به بنگلادش گریختهاند.
مسلمانان روهینگیا چندین دهه است که در میانمار (برمه) زندگی میکنند اما دولت مرکزی هیچ گاه به آنها حق شهروندی اعطاء نکرده است.
دولت می گوید حدود ۳۰ درصد از روستاهای روهینگیا نشین در غرب میانمار خالی از سکنه شده است.
درگیریهای اخیر در این منطقه که نهادها حقوق بشری آن را نسلکشی و پاکسازی قومی خواندهاند، دولت میانمار و رهبر سرشناس آن آنگ سانگ سوچی را در برابر انتقادهای گسترده بینالمللی قرار داده است.
امروز (پنجشنبه) رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در واکنش به ادامه خشونت ها در میانمار گفت: "دموکراسی در میانمار در معرض آزمون بنیادی قرار گرفته است."
آقای تیلرسون که به بریتانیا سفر کرده امروز در لندن گفت: "به نظر من جامعه جهانی باید یک صدا از این مهم حمایت کند که با شهروندان باید فارغ از قومیت آنها رفتار شود. این خشونت و اذیت و آزار باید متوقف شود."
تعداد پناهجویان روهینگیا که از میانمار به بنگلادش گریختهاند طی یک هفته گذشته سه برابر شده است
تصاویر ماهوارهای تهیه شده از سوی عفو بینالملل یک روز پس از آن منتشر شده که شورای امنیت سازمان ملل متحد و دبیر کل آن آنتونیو گوترش، ضمن محکومیت خشونتها در میانمار، از دولت خانم سوچی خواستند که فورا به وضعیت آورگان روهینگیا، آن هم بدون تبعیض، رسیدگی کند.
عفو بینالملل میگوید تصاویر قبل و بعد از روستاهای روهینگیا در ایالت راخین (غرب میانمار) به وضوح از "پاکسازی قومی" در این منطقه حکایت دارد.
تیرانا حسن، مدیر مرکز بحران این سازمان حقوق بشری میگوید: "شواهد غیرقابل انکارند - نیروهای امنیتی میانمار شمال ایالت راخین را به آتش کشیده اند با این هدف که روهینگیاییها را به بیرون از میانمار برانند. شک نکنید، این یک پاکسازی قومی است."
در صورت اثبات اتهامهایی چون "نسل کشی یا پاکسازی قومی" سازمان ملل متحد موظف خواهد بود با مداخله فوری نظامی و گسیل کردن صلح بانان خود در جهت توقف آن اقدام کند، برای همین هم به نظر برخی نهادهای حقوق بشری، جامعه جهانی هنوز در نشان دادن واکنش نسبت به آنچه در میانمار می گذرد "دست به عصا" حرکت میکند.