اسرائیل درباره کشته شدن خبرنگار فلسطینی تحقیق میکند
یاسر مرتجی هنگامی که هدف قرار گرفت جلیقه خبرنگاری داشت
وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرده است که درباره کشته شدن یک خبرنگار فلسطینی در جریان درگیریهای روز جمعه در مرز غزه تحقیق میکند.
یاسر مرتجی، خبرنگار و عکاسی که برای یک آژانس خبری در غزه کار میکرد، روز جمعه هدف تیراندازی سربازان اسرائیلی قرار گرفت و در بیمارستان درگذشت.
جمعه گذشته، در دومین هفته اعتراضها در مرز غزه، به گفته منابع فلسطینی ۹ نفر کشته و بیش از ۴۹۰ نفر زخمی شدند.
روزنامه یدیعوت آحرونوت، یکی از پرتیراژترین روزنامههای اسرائیل، به نقل از سخنگوی ارتش این کشور نوشته که درباره مرگ این خبرنگار ۳۰ ساله تحقیق خواهد شد.
در بیانیهای که در این روزنامه منتشر شده، وزارت دفاع اسرائیل گفته که "سربازان اسرائیل عمدا به خبرنگاران شلیک نمیکنند" و "شرایطی که در آن روزنامهنگاران هدف قرار گرفتهاند، و ادعا شده که کار سربازان اسرائیل بوده، برای وزارت دفاع مبهم است و باید بررسی شود."
انتقاد دیدبان حقوق بشر از اسرائیل به خاطر مرگ خبرنگار فلسطینی
وزیر دفاع اسرائیل خبرنگار فلسطینی را متهم کرده که از حماس حقوق میگرفته است. سازمان دیدبان حقوق بشر اما گفته این سخنان نشان میدهد که خبرنگار فلسطینی "بهعمد" هدف قرار گرفته است و این سخنان میتواند رهبران اسرائیل را به پای میز محاکمه بکشاند.
یاسرمرتجی هنگامی که هدف قرارگرفت و مجروح شد، جلیقه مخصوص خبرنگاران را برتن داشت.
تصاویر خبرگزاریهای مختلف یاسر مرتجی را نشان میدهد در حالی که روی جلیقه آبی او با حروف درشت انگلیسی کلمه "پرس" به معنای رسانه نوشته شده است.
یک خبرنگارآزاد که در کنار یاسر مرتجی بود به خبرگزاری رویترز گفت که "به وضوح معلوم بوده هردوی آنها خبرنگار هستند". او اضافه کرده که یاسر مرتجی کلاه ایمنی ضد گلوله هم داشته است.
برادر یاسرمرتجی که او هم خبرنگار است و در همان جا حضور داشته، اعتقاد دارد که "به وضوح هدف خبرنگاران بودهاند."
اسرائیل می گوید سربازان وقتی مجبور شدند تیراندازی کنند که فلسطینیان قصد داشتند از مرز بگذرند.
اسرائیل می گوید که فلسطینیان سنگ و مواد آتشزا به سوی سربازان اسرائیلی پرتاب میکنند
معترضان برای آنکه تک تیراندازهای اسرائیلی آنها را هدف قرار ندهند، لاستیک آتش زدند تا دید تیراندازها را محدود کنند.
ازجمعه گذشته، ۳۰ مارس، تاکنون دست کم در اعتراضهای مرزی در غزه دستکم ۲۸ فلسطینی کشته و صدها نفردیگر مجروح شدهاند.
معترضان خواستار بازگشت پناهجویان فلسطینی به سرزمین اجدادی خود هستند که حالا تحت کنترل اسرائیل است.
اما اسرائیل فلسطینیان معترض را متهم کرده که همراه تظاهرات شماری از آنها با اقدام "تروریستی" قصد داشتند از مرز این کشور عبور کنند.
سخنگوی دفتر نخست وزیری اسرائیل حماس را متهم کرده که فلسطینیان را به اعتراض تشویق میکند.
قرار بوده تجمع مرزی هفته گذشته در غزه که سالگرد تاسیس اسرائیل با شعار "راهپیمایی بازگشت" آغاز شد، شش هفته ادامه داشته باشد. تا کنون غزه شاهد دو جمعه اعتراضی بوده است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد و فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواهان تحقیقات مستقل درباره کشته شدن فلسطینی های معترض شده اند.