نتایج اولیه انتخابات پاکستان حاکی از پیشتازی عمران خان است
پوستر انتخاباتی عمران خان - براساس نتایج اولیه شمارش آرا حزب تحریک انصاف پاکستان همچنان پیشتاز است
همزمان با ادامه شمارش آرای انتخابات سراسری پاکستان، نتایج ابتدائی نشان میدهد که تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمرانخان از دیگر احزاب پیشی گرفته است. اعتراضاتی هم درباره تقلب در انتخابات از سوی احزاب مطرح شده است.
کمیسیون انتخابات اتهام تقلب را رد کرده و گفته است هر حزبی که میگوید در انتخابات تقلب شده است، سند ارائه دهد تا پیگیری شود.
حزب نواز شریف، نخستوزیر سابق و رد صلاحیت شده، اعلام کرده است که نتایج انتخابات را نمیپذیرد. شهباز شریف، برادر نواز شریف که رهبری حزب را در این انتخابات برعهده داشت، ساعاتی پس از پایان انتخابات در یک نشست خبری گفت که در انتخابات تقلب و دستکاری شده است.
حزب مسلم لیگ - شاخه نواز، و حزب مردم پاکستان گفتهاند که به ناظران انتخاباتیشان اجازه داده نشد بر روند شمارش آراء نظارت کنند اما کمیسیون مستقل انتخابات با رد این اتهام، خواستار ارائه سند در اثبات این ادعاها شده است.
انتخابات سراسری دیروز پاکستان در حالی برگزار شد که در تاریخ هفتاد ساله این کشور برای دومین بار یک دولت غیر نظامی توانسته بود دوره خود را به طور کامل و بدون مداخله نظامیان به پایان برساند.
شهباز شریف برادر نخست وزیر سابق پاکستان هدایت مبارزات انتخاباتی مسلم لیگ - شاخه نواز را برعهده داشته است
شمارش آراء به کندی انجام میشود. تأخیر در اعلام نتایج انتقاد احزاب را در پی داشته اما کمیسیون انتخابات گفته است که شیوه گزارشدهی الکترونیک آراء با مشکل روبه رو شده است و رایها به صورت دستی شمرده میشود.
علی حسینی، خبرنگار بیبیسی که برای پوشش این انتخابات به اسلامآباد رفته میگوید رقابت اصلی بین حزب مسلم لیگ نواز و تحریک انصاف پاکستان در جریان بوده است. با وجود اینکه نتایج نسبی و مقدماتی نشان میدهد که حزب عمرانخان پیشی گرفته، اما هنوز هم مشخص نیست که این حزب آیا میتواند به تنهایی دستکم ۱۳۷ کرسی لازم را برای تشکیل دولت به دست بیاورد یا نه؟
اگر تحریک انصاف نتواند به این تعداد کرسی در پارلمان فدرال دست یابد، ناگزیر خواهد بود در ائتلاف با دیگر احزاب و نمایندگان مستقل دولت ائتلافی تشکیل دهد.
دیروز در کنار انتخابات نمایندگان مجلس ملی، انتخابات اعضای پارلمانهای محلی ایالتهای پنجاب، سند، خیبرپختونخواه و بلوچستان نیز انجام شد و شمارش آرای مجالس ایالتی نیز همزمان ادامه دارد.
دیروز (چهارشنبه ۳ مرداد) بیش از ۳۵۰ هزار تن از نفرات ارتش در کنار حدود ۴۰۰ هزار مامور پلیس امنیت این انتخابات را برعهده داشتند. با وجود این، انفجاری انتحاری در کویته، مرکز ایالت بلوچستان دستکم ۳۱ کشته و ۲۸ زخمی برجای گذاشت.