انتخابات برزیل؛ سیاستهای بولسونارو، رئیس جمهور تازه چیست؟
- مونیتورینگ بیبیسی
- میامی، آمریکا
طرفداران آقای بولسونارو او را سوپرمن میدانند
ژایر بولسونارو رئیس جمهور برزیل شد. این افسر سابق ارتش به به حرفهای تفرقهبرانگیز خود مشهور است اما تشخیص دقیق سیاستهای او کار آسانی نیست.
در حین مبارزات انتخاباتی یک نفر با چاقو به این سیاستمدار راست افراطی حمله کرد که باعث شد آقای بولسونارو مدتی در بیمارستان بستری شود و در مبارزات انتخاباتی حاضر نباشد. پس از پیروزی در دور اول انتخابات ریاست جمهوری، در مناظره تلویزیونی با رقیبش فرناندو حداد رهبر حزب کارگران هم شرکت نکرد اما در شبکههای اجتماعی فعال بود و چند مصاحبه کرد که در آنها سرنخهایی از سیاستهایی احتمالی دولت او دیده میشود.
حق اسلحه برای تمام شهروندان شریف
یکی از محورهای اساسی مبارزات انتخاباتی آقای بولسونارو بهبود امنیت بوده است. او خود را مرد سرسختی معرفی کرده که امنیت را به خیابانهای برزیل خواهد آورد.
او از تسهیل قوانین تملک و حمل اسلحه صحبت کرده و در یک مصاحبه تلویزیونی گفته است: "تمام شهروندان شریف، چه مرد چه زن، اگر میخواهند در خانه اسلحه داشته باشند باید براساس معیارهای مشخص بتواند داشته باشند."
طرفداران تسهیل قوانین اسلحه به آقای بولسونارو رای دادند
او همچنین بشدت مخالف قانونی شدن سقط جنین است. او در توئیتر نوشت: "پول برزیلیها صرف سازمانهای غیردولتی (NGO) نخواهد شد که سقط جنین را ترویج میکنند."
این موضع او باعث جلب رای بسیاری از کاتولیکهای انجیلی شد.
پیامهای مبهم درباره اقتصاد
بسیاری از برزیلیها می گویند به این دلیل به جایر بولسونارو رای دادهاند چون حزب چپگرای کارگران سابقه اقتصادی خوبی ندارد و در زمانی که دولت را در دست داشته اقتصاد برزیل از رونق به رکود رفته است.
برنامههای اقتصادی آقای بولسونارو به سیاستهای دولتهای دست راستی طرفدار بازار آزاد دیگر کشورهای آمریکا لاتین شبیه است. او همچنین طرحهایی برای کاهش "اتلاف" منابع در دولت دارد و وعده کرده دخالت دولت را اقتصاد کم کنند.
اما در مواردی هم موضعی ملیگرایانه گرفته و گفته دولت باید کنترل صنایع استراتژیک را در دست داشته باشد.
به آقای بولسونارو لقب "ترامپ حاره" دادهاند
او میخواهد دولت را اصلاح و هزینههای غیرضروری آن را کم کند و تخصیص منابع را تغییر دهد. او در توئیتر نوشت:
"من متعهدم که تعداد وزراتخانهها را کم کنم و بسیاری از شرکتهای دولتی را که الان وجود دارند منحل یا خصوصی کنم."
در مانیفست حزب او پیشنهاد شده که شرکت نفت دولتی برزیل -پتروبرز- باید در جاهایی که در بازار قدرت دارد"بخش قابل توجهی از فعالیتهای تصفیه، خردهفروشی، حمل و نقل و فعالیتهای دیگر را بفروشد" و "رقابت در حوزه نفت و گاز را به نفع مشتریان ترغیب کند."
اما در مصاحبهای دیگر او در باره خصوصی شدن شرکت ملی برق برزیل -التروبرز- اظهار نگرانی کرد و گفت سرمایهگذاران چینی ممکن است این شرکت را بخرند.
او همچنین از اظهار نظر قبلی درباره خصوصی کردن پتروبرز عقب نشینی کرد و گفت "اساس" این شرکت باید در کنترل دولت باشد.
بیشتر ملاکان و زمینداران به آقای بولسونارو رای دادهاند
گرایش به ترامپ
به آقای بولسونارو لقب "ترامپ حاره" دادهاند و در سیاست خارجی او احتمالا سیاستی نزدیک و بسیار همجهت با سیاستهای رئیس جمهور آمریکا در پیش خواهد گرفت بخصوص در زمینه محیط زیست و خاورمیانه.
او اشاره کرده که برزیل میتواند از پیمان محیط زیستی پاریس کنار بکشد چرا که این پیمان حق حاکمیت برزیل بر جنگهای آمازون را تضعیف میکند. روزنامه فولیای شهر سائوپائولو این سیاست را "ترس نابهنجار تاریخی" خوانده اما بسیاری از ملاکان و صاحبان صنعت کشاورزی به همین دلیل به او رای دادند.
تصور می شود که آقای بولسونارو سفارت برزیل را از تل آویو به بیتالمقدس منتقل و سفارت فلسطین در برزیل را تعطیل کند. او تابستان امسال گفت: "فلسطین کشور است؟ فلسطین کشور نیست بنابراین نباید اینجا سفارت داشته باشد."
او همچنین گفته اولین سفر خارجی او به اسرائیل خواهد بود.