تاکید ترامپ بر خروج از سوریه همزمان با استعفای یک مقام ارشد دیگر
آقای مکگورت بر ادامه حضور نیروهای نظامی در شمال شرق سوریه در کنار متحدان عمدتا کرد ایالات متحده در جنگ علیه گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) تاکید داشت
در پی استعفای برت مکگورک، "نماینده ویژه رئیس جمهوی آمریکا در ائتلاف جهانی برای شکست داعش" در اعتراض به آغاز خروج نیروهای نظامی کشورش از سوریه، دونالد ترامپ از این دستور بحث برانگیز ش دفاع کرده و آقای مکگورک را به طور تلویحی به خودنمایی متهم کرده است.
بنا بر گزارش ها، برت مکگورک قرار بود سال آینده از مقام خود کنارهگیری کند ولی در پی تصمیم اخیر آقای ترامپ، کنارهگیریاش را جلو انداخت؛ جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا هم اخیرا در مخالفت با تصمیم آقای ترامپ در مورد سوریه از مقامش استعفا داد.
دونالد ترامپ شنبه (۲۲ دسامبر) در شبکه توییتر نوشت: " مکگورک که من او را نمی شناسم را باراک اوباما در سال ۲۰۱۵ منصوب کرد. او باید در ماه فوریه دولت را ترک می کرد، اما پیش از ترک دولت، الان استعفا داده است. خودنماست؟"
او همچنین رسانه ها را به بزرگ جلوه دادن ماجرا متهم کرد.
پیامدهای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه
آقای ترامپ پیش از این در توییتر نوشته بود که آمریکا در ابتدا قرار بوده فقط سه ماه در سوریه نیرو داشته باشد و "آن هفت سال پیش بود - ما هرگز سوریه را ترک نکردیم."
او نوشت: "وقتی که من رئیس جمهور شدم داعش مهار نکردنی بود. الان داعش عمدتا شکست خورده و کشورهای منطقه از جمله ترکیه باید بتوانند به راحتی به حساب بقایای آن برسند. سربازان ما به وطن باز می گردند!"
آقای مکگورت بر ادامه حضور نیروهای نظامی در شمال شرق سوریه در کنار متحدان عمدتا کرد ایالات متحده در جنگ علیه گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) تاکید داشت.
او اخیرا گفته بود: "ما میخواهیم با حضور در منطقه از ثبات و امنیت در این بخش مطمئن باشیم." او افزود: "کسی نمیگوید 'پیکارجویان داعش' ناپدید خواهند شد. هیچ کسی تا این حد ساده نیست. پس ما میخواهیم بمانیم تا مطمئن باشیم که ثبات در این مناطق میتواند حفظ شود.
بیشتر بخوانید:
در روزهای اخیر رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که تنها دلیل حضور نیروهای کشورش در سوریه وجود داعش بود که اکنون این گروه شکست خورده و دستور "خروج فوری" نیروهای نظامی این کشور را به وزارت دفاع داده بود.
بر اساس گزارشها مقامهای پنتاگون سعی کردهاند آقای ترامپ را قانع کنند که دستور خروج را صادر نکند. آنها استدلال کردهاند که چنین کاری، زمینه را برای نفوذ روسیه و ایران در سوریه مهیا خواهد کرد.
در حدود دو هزار سرباز آمریکا، در عملیات پاکسازی بخش بزرگی از مناطق شمال شرقی سوریه از وجود داعش کمک کردند اما دستههای کوچکی از این پیکارجویان داعش هنوز باقی ماندهاند.
ترکیه میگوید در حال آماده شدن برای آغاز عملیاتی علیه نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا در شمال سوریه است، اقدامی که خطر رویارویی با آمریکا را در پی دارد.
آقای ترامپ اوایل امسال قول داده بود که نیروهای آمریکایی "به زودی" سوریه را ترک میکنند.
وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای گفته است که خروج نیروهای آمریکایی "آغاز شده"، اما آمریکا و متحدانش برای ممانعت از اینکه داعش دوباره قلمروی را صاحب شود به همکاری خود ادامه خواهند داد.