سرپرست گروه نظارت بر آتشبس یمن وارد پایتخت شد
کامارت برای گرفتن تضمین رعایت آتشبس پس از عدن به صنعا سر کرده است
روز یکشنبه، ۲ دی (۲۳ دسامبر)، پاتریک کامارت، ژنرال بازنشسته ارتش هلند و سرپرست گروه سازمان ملل برای نظارت بر آتشبس شهر بندری حدیده در یمن شهر وارد صنعا، پایتخت این کشور شد.
اقای کامارت هنگام ورود به صنعا، که از سال ۲۰۱۵ در تصرف شبهنظامیان حوثی بوده است، مورد استقبال علی المشکی، سرپرست هیئت مذاکره کننده حوثیها در مذاکرات آتشبس استکهلم، قرار گرفت. پیشتر تعدادی از اعضای گروه ناظران صلح سازمان ملل وارد صنعا شدهاند و قرار است از این شهر عازم حدیده شوند.
روز شنبه (اول دی)، آقای کامارت از عدن، واقع در جنوب یمن و مقر کنونی دولت این کشور دیدن کرد. هدف او از سفر به عدن و صنعا گرفتن تضمین از هر دو طرف جنگ یمن در مورد رعایت توافق آتشبس در حدیده است.
سخنگوی سازمان ملل گفته است که آقای کامارت همچنین از ائتلاف به رهبری عربستان سعودی که از دولت یمن حمایت میکند خواستار تضمین برای حفظ آتشبس و فراهم کردن امکانات و امنیت لازم شده است تا ورود و حمل کمکهای بشردوستانه از این بندر به نقاط مختلف یمن با سهولت انجام گیرد.
کامارت روز شنبه با مقامات دولت یمن در عدن ملاقات کرد
روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آراء قطعنامه اعزام ناظران آتشبس به حدیده را تصویب کرد. این شهر بندری در تصرف شبهنظامیان حوثی است اما در چند ماه اخیر، صحنه درگیری شدید بین دو طرف بوده است. بخش عمده واردات یمن از جمله کمکهای بشردوستانه از طریق حدیده صورت میگرفته و ادامه درگیری در این بندر باعث نگرانی در مورد تشدید کمبود مواد اساسی در این کشور شده است.
دولت یمن و رهبران حوثی از قطعنامه شورای امنیت استقبال کردهاند.
آتشبس حدیده نتیجه مذاکره بین دو طرف درگیری است که با نظارت و میانجیگری سازمان ملل در استکهلم، پایتخت سوئد، انجام گرفت و از روز سهشنبه هفته گذشته به اجرا گذاشته شد.
با وجود توافق بر سر آتشبس، طی روزهای اخیر هر دو طرف یکدیگر را به موارد متعدد نفض آن متهم کردهاند که باعث نگرانی در مورد آغاز درگیری شده است.
طبق قطعنامه شورای امنیت، به ناظران آتشبس اجازه داده شده است تا ماموریت خود را در مرحله اول برای سی روز آغاز کنند.
در جنگ یمن، حکومت ایران از شبهنظامیان حوثی و عربستان سعودی و شماری دیگر از کشورهای منطقه از دولت یمن حمایت میکنند. به همین دلیل، گاه جنگ یمن را جنک نیابتی از سوی جمهوری اسلامی و عربستان سعودی توصیف کردهاند.
جامعه جهانی دولت یمن را دولت قانونی این کشور میداند اما جمهوری اسلامی از تشکیلات شبهنظامیان حوثی حمایت میکند.