سفارت امارات عربی متحده در سوریه بازگشایی شد
کرسی خالی سوریه در نشست اتحادیه عرب - بازگشایی سفارت امارات میتواند گامی در راستای بازگشت سوریه به جهان عرب باشد
امارات عربی متحده سفارت خود در دمشق را بازگشایی کرده است.
روز پنجشنبه، ۶ دی (۲۷ دسامبر)، وزارت اطلاعرسانی سوریه با اعلام اینکه دولت امارات عربی متحده سفارت خود در سوریه را بازگشایی میکند از خبرنگاران برای پوشش مراسم بازگشایی سفارتخانه در دمشق دعوت کرد. به گفته منابع این وزارتخانه، مراسم بازگشایی امروز برگزار خواهد شد. مقامات امارات هنوز در مورد این گزارش اظهار نظری نکردهاند.
امارات عربی متحده در سال ۲۰۱۲ و در حالیکه درگیری بین نیروهای دولتی و مخالفان مسلح در سوریه شدت میگرفت سفارت خود در دمشق را بست اما در روزهای اخیر، رسانههای خبری از اقداماتی برای تعمیر این ساختمان خبر داده و آن را نشانه بازگشایی سفارت دانسته بودند.
بازگشایی سفارت امارات میتواند به معنی آغاز روند پذیرش مجدد سوریه در جهان عرب و بازگشت به اتحادیه عرب باشد. گسترش جنگ داخلی سوریه و افزایش تلفات غیرنظامی که نیروهای دولتی عامل آن شناخته میشدند باعث شد تا کشورهای عرب روابط خود را با حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، قطع و آن کشور را منزوی کنند.
عمر البشیر (چپ) اولین رهبر عرب بود که پس از سالهای انزوای سوریه به دعوت بشار اسد به آن کشور سفر کرد
اوایل دسامبر، عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، نخستین رهبر یک کشور عرب بود که پس از سالها به سوریه سفر کرد.
جنگ داخلی سوریه با حرکت اعتراضی و درخواست اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد آغاز شد اما با اعزام واحدهای ارتش برای سرکوب تظاهرکنندگان به خشونت کشیده شد.
در واکنش به شدت عمل ارتش علیه تظاهرکنندگان، گروهی از نظامیان ناراضی تشکیلاتی را با عنوان ارتش ملی سوریه به منظور حمایت از معترضان در برابر حملات ارتش ایجاد کردند. گسترش درگیری بین دو طرف به جنگ داخلی و ظهور گروههای مختلف مسلح مخالف حکومت منجر شد و به زودی زمینه ورود گروههای تندرو اسلامگرا به سوریه را فراهم آورد.
ورود روسیه به جنگ سوریه در سال ۲۰۱۵ باعث تقویت نیروهای دولتی و متحدان آنها و تغییر روند جنگ به نفع دولت شد. در حال حاضر دولت سوریه توانسته بر بخش قابل توجهی از خاک این کشور مسلط شود و همزمان، تلاشهایی برای یافتن راه حلی برای بحران سیاسی این کشور به ابتکار روسیه و ترکیه و همکاری ایران در جریان است. هدف از این تلاشها فراهم کردن زمینه آشتی بین دولت و نیروهای مخالف و در نهایت، استقرار دموکراسی در سوریه عنوان شده است.
مخالفان دولت سوریه که بشار اسد را مسئول کشتار و آوارگی چندصد هزار تن از مردم سوریه و ویرانی گسترده اقتصاد این کشور میدانند بر ایجاد یک دولت انتقالی بدون مشارکت بشار است تاکید دارند در حالیکه دولت سوریه آقای اسد را رئیس جمهوری منتخب مردم این کشور و کنار گذاشتن او را غیرقابل قبول دانسته است.