حزب پیروز انتخابات میانمار خواهان آزادی آنگ سان سوچی شد
در کشورهای مختلف جهان اعتراضاتی علیه کودتا در میانمار برگزار شد
حزب اتحادیه ملی دموکراسی که در آبان ماه توانسته بود با کسب ۸۳ درصد از آرا در انتخابات پارلمانی به پیروزی برسد، خواستار آزادی آنگ سان سوچی شد. نظامیان پس از بازداشت خانم سوچی و شمار دیگری از سیاستمداران ارشد در این کشور حکومت نظامی اعلام کردند. واکنشها به این اقدام در حال گسترش است و نظامیان در میانمار تحت فشار بینالمللی قرار گرفتهاند. پیشبینی میشود این اقدام به اقتصاد ضعیف این کشور ضربه بزند.
از محل بازداشت خانم سوچی اطلاعی در دسترس نیست اما گمان میرود او در منزلش در نایپیتاو پایتخت در حصر خانگی است.
حزب اتحادیه ملی دموکراسی همچنین خواستار به رسمیت شناخته شدن نتایج انتخابات و تشکیل مجلس شد.
ارتش میانمار مدعی است که انتخابات اخیر در این کشور که به پیروزی قاطع حزب خانم سوچی انجامید، مخدوش و نتایج آن قابل قبول نیست.
خانم سوچی بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۰ نزدیک به ۱۵ سال در بازداشت به سر برد. او در نامهای که قبل از بازداشت نوشته بود، از طرفدارانش خواسته بود تا علیه کودتا اعتراض کنند.
خانم سوچی هشدار داده بود که نظامیان مجددا دیکتاتوری را در کشور حاکم خواهند کرد.
میانمار که به برمه شناخته میشود در سال ۲۰۱۱ و پس از چند دهه حکومت نظامیان، با تلاشهای آنگ سان سوچی از استیلای دیکتاتوری نظامیان خارج شده بود.
خانم سوچی برای همین تلاشهایش در سال ۲۰۱۰ جایزه صلح نوبل گرفت هر چند در چند سال اخیر به علت رفتار دولت میانمار با اقلیت مسلمانان روهینگا در میانمار با انتقادهای جدی و گسترده روبرو بوده است.
بنابر اعلام ارتش میانمار، قدرت به مین آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش منتقل شده است.
کودتا احتمالا به اقتصاد میانمار ضربه میزند
تحلیلگران پیشبینی میکنند که کودتا در میانمار به اقتصاد این کشور آسیب خواهد زد.
شرکتهای تجاری میگویند کودتا اخیر در حال حاضر میلیاردها دلار سرمایهگذاری خارجی را در معرض ریسک قرار داده است.
میانمار یکی از فقیرترین کشورهای منطقه است.
آمریکا حکومت نظامیان در میانمار را به اعمال تحریم تهدید کرده است.
با این حال گمان میرود با توجه به اینکه بیشتر سرمایهگذاریها در میانمار به کشورهای آسیایی محدود میشود، تحریمهای آمریکا تاثیر محدودی بر اقتصاد این کشور بگذارد.
محکومیت گسترده جهانی
کاروان پلیس
پس از بازداشت آنگ سان سوچی و مقامهای میانمار از سوی نظامیان و اعلام حکومت نظامی در این کشور، واکنشها به این اقدام در حال گسترش است و نظامیان در میانمار تحت فشار بینالمللی قرار گرفتهاند.
جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا با انتشار بیانیهای کودتا در میانمار را حمله مستقیم به دموکراسی در حال شکلگیری در این کشور خوانده و تهدید کرده است که در صورت ادامه اوضاع واشنگتن کودتاچیان را تحریم خواهد کرد.
سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و بریتانیا هم کودتا را محکوم کردهاند.
با این حال، نظامیان که اکنون کنترل را در میانمار به دست دارند دست کم برای یک سال وضعیت فوقالعاده اعلام کردهاند و تصاویر از حضور گسترده نیروهای نظامی در نقاط مختلف این کشور حکایت دارد.
ارتش با اعلام اسامی وزرا و مقامهای جایگزین در حال تشکیل یک دولت جدید است.
در یانگون، اصلیترین شهر این کشور، شهروندان به رسانهها گفتهاند در شوک و نگرانی به سر میبرند و از این که تمام تلاشهایشان برای برقراری یک نظام دموکراتیک از بین رفته، غمگیناند.