دانشمند بریتانیایی از ماموریت گروه حقیقتیاب سازمان جهانی بهداشت در ووهان دفاع کرد
پروفسور جان واتسون، از اعضای تیم سازمان جهانی بهداشت به ووهان چین
یکی از اعضای تیم سازمان جهانی بهداشت که در مورد منشا بیماری کووید-۱۹ تحقیق میکند، دربحبوحه انتقادهای فزاینده از ماموریت اخیر این سازمان در ووهان، از اعتبار کار این تیم دفاع کرده است.
پروفسور جان واتسون به بیبیسی گفت که سفر به ووهان چین، جایی که ویروس برای اولین بار در آن شناسایی شد، تنها آغاز کار این سازمان بود و تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است که انجام گیرد.
این در حالی است که آمریکا، بریتانیا و اعضای تیم اعزامی به ووهان چین از عدم دسترسی کافی این تیم به اطلاعات توسط مقامات چینی انتقاد کردهاند.
پیشتر، پروفسور دومینیک دوایر، یکی دیگر از اعضای تیم سازمان جهانی بهداشت، به خبرگزاریها گفته بود که تیم کارشناسان این سازمان خواستار دریافت دادههای خام بیمارانی بود که همان اوایل در این همهگیری مبتلا شدند، اما فقط خلاصهای از آن را دریافت کرد.
پروفسور دومینیک دوایر، از اعضای تیم سازمان جهانی بهداشت به ووهان چین
چین به این ادعا پاسخ نداده است، اما قبلا پافشاری کرده که در همکاری با سازمان جهانی بهداشت شفاف عمل کرده است.
تیم کارشناسان بینالمللی سازمان جهانی بهداشت، چند روز پیش ماموریت خود به شهر ووهان را بدون هیچ پاسخ قطعی درمورد علت شیوع بیماری به پایان رساندند.
ووهان چین اولین جایی در جهان بود که در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی، ویروس کرونا در آن شناسایی شد. از آن زمان، بیش از ۱۰۸ میلیون مورد ابتلا و ۲.۳ میلیون مرگ در اثر این بیماری در سراسر جهان گزارش شده است.
ماموریت تیم سازمان جهانی بهداشت یک ماه پیش، در ماه ژانویه، پس از ماهها مذاکره با پکن آغاز شد؛ کار تیم تحقیق این سازمان زیر نظر نظارت دقیق مقامات چین صورت گرفت.
تیم این سازمان، هفته پیش در پایان ماموریتش گفت "خیلی بعید" است که ویروس کرونا از آزمایشگاه ویروسشناسی ووهان در چین نشت کرده باشد و این نظریه جنجالی که از سال پیش مطرح بود را رد کرد.