حمله هوایی آمریکا و اعراب علیه داعش در سوریه

منبع تصویر، AP
شبهنظامیان گروه دولت اسلامی پایگاههای اصلی خود را در سوریه مستقر کردهاند
پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا میگوید نخستین حمله هوایی علیه مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی در سوریه انجام شده است.
ژنرال جان کربی، سخنگوی پنتاگون، شامگاه دوشنبه (۲۲ سپتامبر) با انتشار اطلاعیهای از این حمله هوایی خبر داد و اعلام کرد در این حمله از جتهای بمبافکن و موشکهای تاماهاوک (کروز) استفاده شده است.
آقای کربی بدون ذکر جزئیات گفته: "آمریکا به همراه متحدانش به مواضع دولت اسلامی در سوریه حمله کردند."
اسامی کشورهای مشارکت کننده در این حمله هوایی هنوز رسما اعلام نشده اما حضور جنگندههای چند کشور عربی هم در این عملیات تایید شده است.
با وجود این گزارشها از مشارکت عربستان سعودی، اردن، امارات متحده عربی و حتی قطر در این حملات هوایی خبر دادهاند هر چند هنوز اخبار رسمی در این باره منتشر نشده است.
آن طور که گزارش شده است این حملات هوایی بسیار گسترده بوده و نقاط متعددی در خاک این کشور را هدف قرار داده است و برای ساعاتی ادامه داشته است.
شهر رقه سوریه یکی از مناطقی است که گزارش شده در این حملات هوایی مورد هدف جنگندهها و موشکهای کروز قرار گرفته است.
چند روز پیش، کشورهای عرب و سنینشین حاشیه خلیج فارس در عربستان سعودی و با حضور جان کری، وزیر خارجه آمریکا، به ائتلاف علیه گروه موسوم به دولت اسلامی پیوستند.
این حمله نخستین اقدام نظامی آمریکا در سوریه پس از سخنان باراک اوباما بود که اعلام کرد برای مقابله و نابودی گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش سابق) اقدام خواهد کرد.
پنتاگون جزئیات این حمله را به دلایل نظامی اعلام نکرده است اما گزارشگران میگویند این حمله که با استفاده از چندین جت جنگنده و با مشارکت چند کشور مشارکت کننده در ائتلاف ضد داعش شکل گرفته، در مقیاسی وسیع بوده است.
از آنجا که مناطق تحت تصرف گروه دولت اسلامی در عراق و سوریه شامل مناطق مسکونی هم میشود، انتظار میرود در جریان این حملات غیرنظامیان سوری هم آسیب دیده باشند.
آمریکا تا به امروز حدود ۱۹۰ حمله هوایی در عراق علیه مواضع دولت اسلامی انجام داده است اما این حمله نخستین از نوع خود در خاک سوریه است.
هر چند پس از پیشروی شبهنظامیان گروه دولت اسلامی به خاک عراق، مرزهای میان سوریه و عراق در مناطق تحت کنترل داعش مخدوش شده است.
گروه موسوم به دولت اسلامی که هم اکنون بخشهای وسیعی از سوریه و عراق را در تصرف خود دارد در این مناطق از تشکیل یک خلافت اسلامی خبر داده است.
کوبانی صحنه نبرد شدید کردها با داعش
همزمان نیروهای کرد که از شهر کوبانی در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه دفاع میکنند، میگویند نیروهای موسوم به دولت اسلامی برای حمله علیه آنها از فاصله ۱۵-۱۰ کیلومتری از موشکهای دوربرد استفاده میکنند.
اوجلان آیسو، معاون فرمانده نیروهای کرد به بیبیسی گفت که وظیفه مردان جنگجوی او بسیار سنگین بود، چرا که آنها باید قبل از آمدن به خط مقدم جنگ، اول خانوادههای خود را به نقاط امن، به ترکیه میبردند.
اوگفت نیروهای او توانستهاند چندین روستا را از نیروهای دولت اسلامی، داعش سابق پس بگیرند ولی شرایط در منطقه جنگی بسیار حاد است.
شرایط جنگی در اطراف شهر کوبانی و احتمال قریبالوقوع تصرف آن شهر توسط دولت اسلامی موجب یک موج بزرگ فرار از آن منطقه به طرف مرز ترکیه شده است.
همزمان معاون نخست وزیر ترکیه هشدار داده که این کشور در حال تلاش برای غلبه بر یک فاجعه انسانی است که در اثر پیشروی نیروهای دولت اسلامی و فرار آوارگان کرد با آن مواجه شده است.
آوارگان کرد سوریه از روز پنجشنبه هفته گذشته پشت مرزهای ترکیه تجمع کردند تا در نهایت ترکیه روز جمعه ۳۰ کیلومتر مرز با سوریه را باز کرد.
بعد از عبور حدود ۱۳۰ هزار کرد از مرز در سه روز گذشته، ترکیه امروز بیشتر نقاط مرزی با سوریه را بست.
سازمان ملل میگوید این بیشترین شمار آوارگانی است که در یک برهه زمانی کوتاه، از شروع درگیریهای سوریه در سه سال پیش از سوریه گریختهاند.