Boris Johnson cabinet resignations: Who resign, who stay?

"Boris Johnson resignation" and "speech" [Prime Minister] about 3...5 and "Conservative leader"

Now wey Boris Johnson resign as prime minister, who resign from im goment ahead of di announcement?

As of Thursday morning, Mr Johnson bin get around 20 ministerial posts wey e need to fill afta di resignations.

Johnson for im resignation speech on Thursday afternoon say:

"I go serve until a new leader dey in place"

Johnson also resign as Tory leader, saying di will of im party dey clear.

Wia dis foto come from, Reuters

Wetin we call dis foto,

Boris Johnson

Cabinet members wey resign

Wia dis foto come from, PA Media


Chancellor Rishi Sunak

Health Secretary Sajid Javid

Welsh Secretary Simon Hart

Northern Ireland Secretary Brandon Lewis

Education Secretary Michelle Donelan


Will Quince, education minister

Alex Chalk, solicitor general

Robin Walker, education minister

John Glen, Treasury minister

Victoria Atkins, justice minister

Jo Churchill, environment minister

Stuart Andrew, housing minister

Kemi Badenoch, levelling up minister

Neil O'Brien, levelling up minister

Alex Burghart, education minister

Lee Rowley, business minister

Julia Lopez, culture minister

Mims Davies, work and pensions minister

Rachel Maclean, Home Office minister

Mike Freer, equalities minister

Edward Argar, health minister

Helen Whately, treasury minister

Damian Hinds, security minister

George Freeman, science minister

Guy Opperman, pensions minister

Chris Philp, technology minister

James Cartlidge, courts minister

Caroline Johnson, Conservative Party vice-chair

Luke Hall, deputy chair of di Conservative PartRebecca Pow, environment minister

Parliamentary private secretaries

Jonathan Gullis, Northern Ireland Office

Saqib Bhatti, Department of Health and Social Care

Nicola Richards, Department of Transport

Virginia Crosbie, Welsh Office

Laura Trott, Department of Transport

Felicity Buchan, Department of Business, Energy and Industrial Strategy

Selaine Saxby, Treasury

Claire Coutinho, Treasury

David Johnston, Department for Education

Duncan Baker, Department for Levelling Up

Craig Williams, Treasury

Mark Logan, Northern Ireland Office

Sara Britcliffe, Department for Education

Ruth Edwards, Scottish Office

Peter Gibson, Department for International Trade

James Sunderland, Department for Environment, Food and Rural Affairs

Jacob Young, Department for Levelling Up

Mark Fletcher, Department of Business, Energy and Industrial Strategy

James Daly, Department for Work and Pensions

Danny Kruger, Department for Levelling Up

Dr James Davies, Department of Health and Social Care

Gareth Davies, Department of Health and Social Care

Rob Butler, Foreign, Commonwealth and Development Office


Bim Afolami, vice-chairman of di Conservative Party for youth

Andrew Murrison, trade envoy to Morocco

Theodora Clarke, trade envoy to Kenya

David Duguid, trade envoy to Angola and Zambia

David Mundell, trade envoy for New Zealand

Richard Graham, trade envoy for South East Asia


Levelling Up Secretary Michael Gove

Those wey no declare

Wia dis foto come from, Reuters

Staying in di cabinet - but want PM to go

  • Cabinet Office Minister Michael Ellis
  • Home Office Minister Kit Malthouse
  • Cabinet Office Minister Nigel Adam
  • Leader of the House of Lords Baroness Evans
  • Home Secretary Priti Patel
  • Transport Secretary Grant Shapps
  • Attorney General Suella Braverman
  • Business Secretary Kwasi Kwarteng
  • New Chancellor Nadhim Zahawi

Wia dis foto come from, WPA POOL

Wetin we call dis foto,

Boris Johnson get long history wit Michael Gove - wey e sack afta Mr Gove call for di PM to quit

Go remain in di cabinet

  • New Health Secretary Steve Barclay
  • Deputy PM and Justice Secretary Dominic Raab
  • Defence Secretary Ben Wallace
  • Foreign Secretary Liz Truss
  • Scotland Secretary Alister Jack
  • Environment Secretary George Eustice
  • Leader of the House Mark Spencer
  • Culture Secretary Nadine Dorries
  • Work and Pensions Secretary Therese Coffey
  • Brexit opportunities minister Jacob Rees-Mogg
  • Chief Whip Chris Heaton-Harris
  • Chief Secretary to the Treasury Simon Clarke
  • International Trade Secretary Anne-Marie Trevelyan


Di plenti resignations for Tuesday and Wednesday dey triggered by revelations about how di prime minister dey handle sexual misconduct allegations against former Deputy Chief Whip Chris Pincher.

On Tuesday, e bin show say Mr Johnson don dey personally briefed about one complaint against Mr Pincher for 2019 wen di Tamworth MP be minister for di Foreign Office.

E bin contradict days of denials from No 10 say di prime minister sabi any formal complaints about Mr Pincher, and cause resignations dat evening by two key cabinet colleagues, Chancellor Rishi Sunak and Health Secretary Sajid Javid.

Mr Javid tell di Commons for im resignation speech on Wednesday say "enough dey enough" and "di problem start from di top and I believe say e no go change".

Di row be di latest issue to prompt Conservative MPs to kwesion di prime minister leadership and direction of goment.

Mr Johnson goment dey dogged by plenti controversies for recent months, not least by police investigation into party for Downing Street during lockdown.

Some Tory MPs don also show anger over tax increase, di goment response to rising living cost and im policy direction.