Uefa Nations League: Wetin you suppose know about di new football competition

UEFA Nations League ball

Europe football join body don tear rubber new competition wey dem dey call UEFA Nations League.

Dis league go reduce di number of friendly matches wey dey see di big teams dem play small team for matches wey sometimes dey dey one sided.

So how e go work?

Dem divide all di kontri for Europe into four different group based on dia ranking.

Each group go get either three or four kontris inside, teams go play each other for home and away matches.

Wetin we call dis foto,

France dey for League A1 with Germany and Holland

Dis new competition get promotion and relegation inside, di four group winners for League A go play di UEFA Nations League finals for 2019.

Four teams fit use play-off qualify for Euro 2020.

Who dey wia?

League A:

  • Germany
  • Portugal
  • Belgium
  • Spain
  • France
  • England
  • Switzerland
  • Italy
  • Poland
  • Iceland
  • Croatia
  • Holland

League B:

  • Austria
  • Wales
  • Russia
  • Slovakia
  • Sweden
  • Ukraine
  • Republic of Ireland
  • Bosnia-Herzegovina
  • Northern Ireland
  • Denmark
  • Czech Republic
  • Turkey

League C:

  • Hungary
  • Romania
  • Scotland
  • Slovenia
  • Greece
  • Serbia
  • Albania
  • Norway
  • Montenegro
  • Israel
  • Bulgaria
  • Finland
  • Cyprus
  • Estonia
  • Lithuania

League D:

  • Azerbaijan
  • Macedonia
  • Belarus
  • Georgia
  • Armenia
  • Latvia
  • Faroe Islands
  • Luxembourg
  • Kazakhstan
  • Moldova
  • Liechtenstein
  • Malta
  • Andorra
  • Kosovo
  • San Marino
  • Gibraltar.
Wetin we call dis foto,

Na Adidas design di ball wey dem go use for UEFA Nations League

League A groups:

Group A1: Germany, France, Holland

Group A2: Belgium, Switzerland, Iceland

Group A3: Portugal, Italy, Poland

Group A4: Spain, England, Croatia

Teams wey carry last for League A dem go relegate dem to League B.

Matchday 1 ( 6 September 2018)

Group A1: Germany v France

Group B1: Czech Republic v Ukraine

Group B4: Wales v Republic of Ireland

Group C3: Slovenia v Bulgaria

Group C3: Norway v Cyprus

Group D1: Kazakhstan v Georgia

Group D1: Latvia v Andorra

Group D4: Armenia v Liechtenstein

Gibraltar v FYR Macedonia