Banks cards na one of di main ways Nigerian pipo dey use pay for wetin dem buy online and e fit soon dey attract five percent tax from FIRS.
1% of West Africa pipo rich pass di remaining 99% for di whole region.
Africa Union say di AfCFTA go create di world largest free trade area but Nigeria manufacturers get more to lose than gain according to Lagos State Chamber of Commerce and Industry oga, Muda Yusuf.
Govnor Wike bin give roadside traders and mechanics one month notice to pack dia business comot from di roads.
Di 15-member regional organization bin don set target to get dia own uniform moni for year 2020.
Nigeria vision for Africa free trade na for di free movement of 'made in Africa market.'
Dis goment decision shock Zimbabwe pipo no be small as dem no trust dia local currency.
Godwin Emefiele get plan to reduce Nigeria inflation from 11.4 percent to single digit inflation.
One day afta Nigeria celebrate Democracy day, kontri pipo enta Twitter to tok dia mind, how dem for like di kontri to be.
According to one new report by Bloomberg, production cost, labour union mata dey show South Africa gold mining industry shege.
Nigeria Minister of Trade and Investment Okechukwu Enelamah yan wit BBC on tins di goment don achieve since four years now.
Di moni wey dem go collect from VAT go eep FIRS reach dis N8 trillion target for 2019.
Di E-commerce company, Jumia bin announce on Friday, 12 April say dem don list dia company for di New York Stock Exchange (NYSE), wey go make am hard for most Nigerians to buy shares for di company.
Apart from MacKenzie Bezos wey just join di list of richest women for world, dis na di oda women wey bin dey dia before.
De reduction on benchmark value of imports dey take effect for ports starting today, April 4, 2019
Some goment officials bin tok before say make goment increase VAT and introduce luxury tax.
E no dey clear weda dis new exchange rate dey correct as some pipo feel say Google do mistake.
Dis fact checking project na to shift di election tok-tok comot from wetin party politics dey do to di policy mata for Nigeria.
Businessmen for Ghana say dem dey make losses on dema businesses sake of how di cedi make unstable.
Ghana authorities say dem embark on aggressive "brand Ghana" marketing campaign.