Вардар на врху: Спортска бајка Македонаца, ајвар за српске коментаторе и Стинг на чекању

Славље навијача у Скопљу Image copyright Getty Images/Robert Atanasovski
Натпис на слици Славље навијача у Скопљу

Други пут у три године, рукометаши Вардара постали су прваци Европе.

После тешког меча са Барселоном, нашли су се у финалу са мађарским Веспремом, славили са 27:24 и заслужно постали владари Старог континента.

Звучи невероватно, али ниједна македонска телевизија није откупила права за пренос Лиге шампиона. Због тога су љубитељи рукомета из Северне Македоније успех спортског клуба гледали на српској телевизији Арена спорт.

Сретен Рашковић и Стеван Стевановић, коментатори те телевизије преносили су утакмицу са много емоција и страсти, што није прошло незапажено у македонским медијима и на друштвеним мрежама.

„Телефон ми се усијао. Поруке ми стижу на 15 секунди", каже за ББЦ на српском Рашковић.

Они су још увек у Келну где се играло финале, а планирају да са играчима Вардара дођу у Скопље да прославе победу.

Рашковић каже да су македонски медији одустали од преноса „вероватно због финансијских проблема" и да му је част и привилегија што су Стевановић и он имали шансе да коментаришу игру овакве екипе.

„Везали смо се за играче Вардара", додаје Рашковић.

Он каже да је последњих пет минута утакмице било „заиста жустро", па су се и његови коментари „усијали".

„Овом спортском бајком у рукомету Македонци треба да успављују своју децу", каже Рашковић, за којег је ово до сада најдражи пренос.

Исте вечери када се играло финале, заказан концерт је имао и Стинг на стадиону „Тоше Проески", који је померен за два сата како би сви могли да одгледају финале Лиге шампиона.

Повезане теме

Више о овој причи