Има ли развоја нискотарифног авиосаобраћаја у Србији

Путници се укрцавају на лет Рајан ера Image copyright Getty Images
Натпис на слици За Србију лети пет највећих европских нискотарифних авио компанија

Нискотарифни авио превозници заузимају све значајнију улогу на српском тржишту, са све више одредишта у понуди и све већим уделом превезених путника са аеродрома из Београда и Ниша.

Биртанска компанија Изи Џет данас је увела нову линију из Београда за Базел. а најављују ускоро и ново одредиште - Берлин.

Силвија Ереро, директорка маркетинга за Централну Европу компаније Изи Џет, изјавила је: „Верујемо да ће нови летови, уз постојеће, бити веома популарни, што ће нам омогућити дугорочност и стабиланост на тржишту, а путницима већи избор дестинација по приступачним ценама".

Међутим, у јавности постоји бојазан да ће развој нискотарифног саобраћаја у Србији бити ограничен када француски концесионар „Ванси" преузме управљање аеродромом „Никола Тесла" у Београду а држава Србија аеродромом „Константин Велики" у Нишу.

Пет најпрометнијих европских нискотарифних компанија - Рајан Ер, Изи Џет, Виз Ер, Норвиџен Ер Шатл и Еуровингс - саобраћају на линијама ка Београду и Нишу. Међу њима, Виз Ер има базу у Београду са два стационирана авиона, док Изи Џет наставља да шири своје пословање у Србији, отварањем две нове линије у јулу и августу.

До највеће експанзије нискотарифних превозника у Србији дошло је у протеклих пет година од када је у Србији почела потпуна примена обавеза из споразума са Европском унијом о успостављању заједничког европског ваздушног простора, потписаног још 2006. године, а ратификованоф 2009. Његова примена један је од услова за улазак Србије у Европску унију.

Image copyright PA
Натпис на слици Изи Џет верује да ће нове линије из Београда осигурати „дугорочност и стабиланост" на српском тржишту

Београд центар развоја нискотарифних компанија у Србији

Нискотарифни авио превозници значајно су проширили пословање у Београду. Виз Ер је у 2017. години превезао највећи број путника из српске престонице, одмах иза националне авио компаније Ер Србија.

Према истраживању Центра за авијацију (ЦАПА), док је Ер Србија смањила број седишта на располагању из Београда ка европским одредиштима за пет одсто прошле године, његов конкурент Виз Ер повећао је капацитете за 47 одсто.

Аеродром Београд је у циљу повећања саобраћаја усвојио план стимулација путем одобравања попуста на аеродромске накнаде који је на распологању свим авио превозницима. Иако је оваква мера привлачна авио-компанијама, путницима, нажалост, не доноси ниже цене карата.

Француски концесионар „Ванси", који ће преузети управљање београдским аеродромом на 25 година по затварању финансијске конструкције уговора, саопштио је да ће му један од циљева бити такође привлачење што већег броја авио превозника.

„Ванси" са портфолиом од више од 35 аеродрома широм света блиско сарађује са нискотарфним авио превозницима, па се њихово пословање у Београду вероватно неће доводити у питање.

Међутим, управо је преузимање београдског аеродрома од концесионара и његове намере да значајно повећа број путника, линија и авио компанија узбуркало страсти у Нишу где се доводи у питање развој аеродрома „Константин Велики".

Image copyright Иван Динић
Натпис на слици Држава без механизма да забрани нискотарифним компанијама да лете за Ниш

Каква је судбина нишког аеродрома?

Недељу дана након потписивања уговора о концесији аеродрома „Никола Тесла", Градско веће Ниша, на препоруку Владе Србије, донело је одлуку да нишки аеродром уступи држави.

Председник Александар Вучић рекао је да је нишки аеродром ограничен на милион путника годишње и да након што достигне ту цифру, држава има обавезу да се консултује са концесионаром београдског аеродрома о даљем развоју.

У 2017. години нишки аеродром опслужио је 331,582 путника, док је у првој половини 2018. забележио раст промета од 16 одсто у поређењу са истим периодом прошле године.

Концесиони уговор за београдски аеродром, који још увек није јавно објављен, могао би битно да утиче на пословање нискотарифних компанија у Нишу.

Држава нема механизам да забрани или ограничи овим превозницима регистрованим у ЕУ да отварају нове линије или повећавају број летова према „Константину Великом", али може да повиси цену такси - сада свега три евра - за опслуживање и слетање авиона на аеродрому.

Ниске тарифе услуга заинтересовале су авиокомпаније за нишки аеродром и овакав потез довео је највећег светског нискотарифног превозника на свету, Рајанер, у Србију 2016. године.

Међутим, овако ниске цене доводе у питање дугорочну одрживост аеродрома у Нишу, чији је циљ да остварује зараду.

Без обзира на државно преузимање аеродрома, нискотарифни Виз Ер увешће нову линију из Беча за Ниш у новембру и то са својим највећем авионом у флоти, са 230 седишта.

Развој авио саобраћаја у Србији у интересу свих

Влада Србије изјавила је да наставља сарадњу са свим авио превозницима.

Премијерка Ана Брнабић је на обележавању сто дана рада владе почетком јула рекла: „Ја сам скоро имала састанак са Рајанером. Они су нама послали неки предлог како би могли дадатно да унапредимо сарадњу. И ми радимо на томе".

Сви чиниоци авио сабраћаја у Србији, влада Репблике Србије, аеродром „Никола Тесла" и његов концесионар, као и аеродром Ниш, имају недвосмислен интерес да повећају авио саобраћај.

Отварање тржишта нискобуџетним компанијама постао је неповратан процес којим се Србија обавезала својом намером да се прикључи Европској унији и који важи како за Београд, тако и за Ниш.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Повезане теме

Више о овој причи