Нови шифарник занимања: Од омладинског радника до сомелијера

Девојчице на телефонима Image copyright Getty Images
Натпис на слици И програмери у новом шифарнику

Немања Обрадовић има 26 година и омладински је радник.

По образовању посластичар, а тренутно запослен у Националној асоцијацији практичара/ки омладинског рада (НАПОР), као програмски координатор.

Пре шест година Немања је прошао обуку за омладинског радника, а почетком овде године то што је он већ неколико година, постало је и званично занимање у новом шифарнику.

Србија је после 28 година добила нови шифарник занимања, у коме су се поред омладинског радника, нашли и многи други „савремени" послови, који су се на тржишту рада појавили у последње три деценије.

До сада је у употреби била Јединствена номенклатура занимања из 1990. године.

Ова номенклатура је, како за ББЦ на српском кажу у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у највећем делу превазиђена због динамичних промена у свету рада које су се десиле у претходних 28 година и које су условиле нестанак једних и појаву сасвим нових занимања.

Шта је омладински рад?

У старој номенклатури није било омладинских радника. Захваљујући препознавању омладинског рада и бројним напорима невладиних организација, у новом шифарнику и они су нашли место.

Према речима Јелене Стојановић, директорке НАПОР-а, то је рад са младима којим се ствара критичко промишљање и тестира систем вредностии уверења.

„То издваја омладинске раднике од осталих професија које се баве младима.

Нама је циљ да обезбедимо сигурно окружење за младе у ком они могу да усвајају нове ствари, развијају животне вештине, али је нагласак на критичком промишљању", каже Стојановић.

НАПОР већ неколико година организује једногодишње обуке за омладинске раднике које је до сада прошло 170 људи. Највећи број њих сада ради у организацијама цивилног друштва.

Нови шифарник занимања отворио је пут ка стварању система у коме омладински радници могли да се укључују и у рад институција, кажу из НАПОР-а.

„Омладински радници, рецимо, могу да раде у центрима за социјални рад, а бенефит запошљавања тавког радника у односу на све професије које тамо постоје је у приступу који омладински радници имају према младима.

Омладински радници не чекају да им млади дођу у просторије у којима раде, већ излазе на терен где су млади и успостављају контакт са њима, да би их касније укључивали у програме", прича Стојановић.

Image copyright Getty Images
Натпис на слици И политиколози су напокон добили сопствену шифру

Према њеним речима, омладински радни као званично занимање постоји у већини европских земаља, а у Естонији су на пример запослени у свим институцијама које се беве младима.

„На основу овог шифарника, држава сада треба да изради национални оквир квалификација, који ће детаљно дефинисати питања попут тога ко може да буде омладински радник, које су потребне квалификације, где ће се образовати", прича Стојановић.

То што је појам „омладински радник" уврштен у нови шифарник занимања, за сада не мења ништа, а пред организацијама цивилног друштва је дуга борба за то да до конкретних промена дође.

НАПОР ће наставити да организује обуке и да заговара даље процесе препознавања омладинског рада, а у плану је и сертификовање програма у складу са будућим квалификацијама.

Полазници тих обука могу да буду сви који раде са младима, без обзира на то колико имају година.

На обукама које спроводи НАПОР, који обухвата више од 50 организација цивилног друштва, полазници уче о омладинском раду, различитости, људским правима, комуникацији, лидерству...

Шта још доноси нови шифарник занимања?

Диск џокеј, програмер апликација, улични певач, политиколог, сомалијер - само су нека од занимања која су нашла своје место у новом шифарнику.

Њиме су, како је наведено у писменом одговору које је ББЦ-ју на српском доставило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обухваћена занимања која су се на тржишту рада појавила у последње три деценије.

С друге стране, из досадашње листе занимања из 1990. године избрисани су послови које је прегазило време.

„Примера ради, у новој листи занимања нашла су бројна занимања из области информационо-комуникационих технологија, као што су програмер компјутерских игара, програмер анимација, пројектант веб сајта, пројектант софтвера", наводе.

Image copyright AFP
Натпис на слици Избрисана су занимања која је „прегазило време"

Нови шифарник, који, како додају, садржи сва занимања која тренутно постоје на тржишту рада, биће користан и за образовни систем - односно за креирање уписне политике и њеним усклађивањем са потребама тржишта.

„Нови и стари шифарник занимања концепцијски се битно разликују. Док је стари шифарник представљао спој занимања и некадашњих стручних спрема (сада квалификација), нови не садржи појединачне квалификације (некада стручне спреме), него само занимања", додају.

У новом шифарнику место је нашло 3.641 занимање, док је стари садржао више од четири хиљаде.

Смањење броја незапослених?

Нови шифарник занимања могао би да доведе и до смањења броја назапослених, којих је на крају прошле године, према подацима Националне службе за запошљавање, било 552.513.

У односу на новембар, број незапослених је порастао за нешто више од четори хиљаде људи. На крају тог месеца било је 548.878 незапослених особа.

Више од петине незапослених на крају прошле године чинили су млади, односно особе старе између 15 и 30 година. Чак 117.078 њих нову годину је дочекало међу незапосленима на евиденцији НЗС-а.

Иначе, према последњој процени становништва из 2017, у Србији живи нешто мање од 1,2 милиона људи старих између 15 и 30 година и они тако чине 17 одсто укупне популације.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће у сарадњи са Националном службом за запошљавање (НСЗ) радити на томе да у овој години незапосленост у свим деловима земље буде мања од 10 одсто, изјавио је у понедељак ресорни министар Зоран Ђорђевић, а преноси Бета.

Према подацима НЗС-а, стопа незапослености на крају прошле године износила је 11,3 одсто.

Ђорђевић је оценио да је неопходно истражити тржиште рада како би постојало прецизно сазнање о томе која занимања су највише потребна у одређеним местима у Србији.

Ту би, сматрају у НАПОР-у, улогу требало да одигра нови шифарник, чији је то и један од циљева.

Према речима директора НСЗ Зорана Мартиновића током 2019. ће се радити на томе да се запосленост у Србији повећа кроз обуке, процесе образовања и преквалификације у којима ће учествовати око 10.000 људи.

Како кажу у надлежном министарству, нова листа занимања је од великог значаја за бројне области и активности за које је појам занимања од суштинског значаја, као што су:

  • праћење и анализирање рада и тржишта радне снаге
  • евиденције у области рада
  • каријерно вођење и саветовање
  • посредовање у запошљавању и запошљавање
  • планирање и развој људских ресурса
  • планирање програма образовања и њихово усклађивање са потребама тржишта рада
  • попис становништва, статистичко праћење и спровођење анкетних истраживања
  • разменa статистичких података и информација о мобилности радне снаге са EUROSTAT, EURES и другим релевантним институцијама на међународном нивоу

Нови шифарник занимања, чини се, тек отвараПарнодрину кутију, пошто се за многа од њих не зна које су потребне квалификације, односно обуке да би неко могао да понесе одређено звање.

Ко ће обављати обуке и бити сертификован за њих, за многа занимања, попут омладинског радника - тек треба да буде утврђено. Тај пут, боје се у НАПОР-у, могао би да потраје.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Више о овој причи