Аутопутеви: Како би Србија изгледала да су испуњена сва обећања

Коридор 10, 2019. Image copyright Koridori Srbije/BBC
Натпис на слици Коридор 10 - ово није први пут да је најављено отварање 26 километара дуге трасе код Грделице

Завршетак радова на јужном делу Коридора 10 обележава се свечаним отварањем овог викенда. Да је све ишло по плану, црвена врпца била би пресечена годинама раније.

„Ово мења слику Србије. Да се људи поносе, да виде колико је Србија напредовала, колико може да иде брже, другачије и успешније", саопштено је на Инстаграм профилу председника Србије Александра Вучића уз најаву свечаног отварања аутопута кроз Грделичку клисуру у суботу.

Ово није први пут да је најављено отварање 26 километара дуге трасе важне саобраћајнице на југу земље.

Када је у јуну прошле године министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила раднике на Коридору 10, заједно са тадашњим вршиоцем дужности директора Коридора Србије Зораном Бабићем, отварање је најавила за јесен прошле године.

„Од Београда до Скопља за три сата"

Јесењег отварања није било - крај прошле године обележили су најаве радови на санацији потпорног зида који се обрушио неколико пута у току 2018.

Историја најјужније деонице Коридора 10 сеже до Олимпијских игара у Грчкој, 2004. године.

Пре скоро две деценије, отварање исте деонице најавио је и тадашњи премијер Србије Зоран Ђинђић - обећао је да ће траса од Лесковца до македонске границе бити завршена до Олимпијаде у Атини 2004.

Са Олимпијаде у Грчкој, са сребром око врата, вратили су се ватерполисти Србије и Црне Горе и Јасна Шекарић - али не најављеним аутопутем.

Image copyright Коридори Србије
Натпис на слици Више од 1200 километара аутопута у Србији - за сада остаје само у плану

Петнаест година касније, свечаном отварању присуствује председник Вучић, који каже да је изузетно поносан јер ће се од Београда до Скопља путовати три сата.

Изградња јужног дела Коридора 10 дугог 74 километра почела је 2013. године. На делу кроз Грделичку клисуру радило се шест година и за то време је изграђено 26, 3 километра аутопута, 36 мостова и два најсавременија тунела, подаци су Коридора Србије.

Нова-стара обећања и најаве

„Ипак се креће" писала је РТ Ревија у децембру давне 1979. године о изградњи аутопута Братство-јединство.

„Од свих у земљи, највише напредује део аутопута Братство-јединство кроз СР Србију. И поред доскорашњих песимистичних прогноза, можемо рећи: ипак се креће", писало је у чланку објављеном е пре четири деценије.

Скупштина Србије је тада најављивала да ће одмах након изградње аутопута Београд-Ниш засући рукаве и као приоритет поставити изградњу Ибарског пута и аутопута од Београда ка Косову и Црној Гори.

Аутопут од Београда до Црне Горе данас се назива Коридор 11, односно Аутопут Е763 - и даље је приоритет.

Сви наши метрои које смо желели

Од најстарије локомотиве у Србији остао само костур

Четири деценије касније, маја 2019, председник Вучић присуствовао је почетку радова на изградњи деонице од Прељине до Пожеге.

Иако се од Београда до црногорског мора овог лета неће моћи аутопутем, у Министарству саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре су оптимистични.

Министарка Михајловић најавила је да ће радници овог лета засући рукаве и почети изградњу три нова аутопута.

„На лето нас очекује почетак радова на аутопуту ка Босни и Херцеговини, од Сремске Раче до Кузмина, као и Моравског коридора, веома важног за Србију јер ће повезати Коридоре 10 и 11 и велике градове у централном делу земље", рекла је медијима.

Лето ће обележити и отварање аутопута на источном делу Коридора 10 - ка Бугарској.

Чији аутопут је дужи - игра бројевима

Натпис на слици Зашто су километри толико важни?

Колика је заправо дужина аутопутева у Србији?

До 2017. требало је да смо изградили више километара од Хрватске - „ велесиле на Балкану" када су аутопутеви у питању - најављивао је председник Вучић.

„У марту 2017. требало би да Србија први пут по броју километара аутопута претекне Хрватску, која је велесила по питању броја аутопутева. То није мала ствар за нашу земљу", рекао је пре четири године тада премијер Вучић.

Српски возачи бржи од живота

Срби возе као Флојд

Две године касније, Србија ипак нема „већу километражу" од суседа.

Са 1310 километара, колико је Хрватска имала 2017. године, далеко је испред Србије - представници власти годинама најављују да је циљ Србије изградња 1200 километара аутопута. То укључује изградњу Коридора 10 и 11.

Како би Србија изгледала да су одржана обећања?

Image copyright PA
Натпис на слици „Србија издаваја 1,7 одсто БДП-а за санацију штета саобраћајних несрећа"

„Изградња аутопутева у Србији има стратешко значење не само по питању привреде, већ и из аспекта безбедности саобраћаја", каже за ББЦ на српском Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Окановић истиче се су вести које долазе са путног правца од Београда ка Црној Гори често оне о саобраћајним несрећама.

„Та деоница је изузетно оптерећена, уз низ неповољних околности које утичу на безбедност саобраћаја. Оног тренутка када тај исти путни правац покријете аутопутем, слика се драстично мења на боље", каже.

Нови километри аутопута значе мањи број саобраћајних несрећа, мањи број страдалих и знатно мање трошкове везане за саобраћајне незгоде.

„Према раду професора Бориса Антића са Саобраћајног факултета у Београду, Србија издаваја 1,7 одсто БДП-а за санацију штета саобраћајних несрећа", каже Окановић.

Професор Антић за ББЦ на српском објашњава значај аутопутева када је безбедност саобраћаја у питању.

„Аутопут је саобраћајница на највишем нивоу. Немамо разлога да очекујемо пешака, бициклисту, трактор, раскрсницу. Саобраћајне незгоде на аутопутевима су ретке", каже.

Иако незгоде које се догоде на аутопуту често имају тешке последице, Антић истиче да су овакве магистрале најбезбедније.

„Деоница аутопута од Љига до Прељине - пре отварања аутопута дешавао се велики број несрећа са тешким исходима. То се сада променило".

Осим безбедности, да су обећања које је држава давала у протеклих 40 година испуњена макар делимично, аутопутеви би нам донели још нешто.

„Развијеност земаља мери мрежом аутопутева. Са сваким километром расте квалитет живота, привреда и туризам", закључује Антић и истиче да се радује сваком новом километру.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Повезане теме

Више о овој причи