Интернет, доктори и дијагнозе: Помоћ за бебу на клик

Отац и беба
Натпис на слици И тате траже савете у вези са бригом о деци

Иако каже да се одувек гнушала преиспитивања дијагноза и тражења медицинских савета на интернету, Катарина Ускоковић признаје да се би се прво машила мобилног телефона када није била сигурна да ли поступа исправно с бебом.

Додуше, ова мама шестомесечне девојчице тврди да би је информације из различитих извора најчешће додатно збуниле.

„Тад сте слуђени и због новог бића о коме треба да бринете и хормона који вас дрмају и кад читате искуства мама које лако доје или су у стању да лако смире дете које неутешно плаче, још горе се осећате", каже она.

Зато се и на интернету окренула искључиво саветима које дају лекари.

Међу трагачима медицинских савета на интернету посебно велику групу чине новопечени родитељи. Иако кажу да је за неке дијагнозе неопходан детаљан преглед, неколико доктора савете родитељима нуде управо тамо где их пацијенти и траже - на Гуглу.

Онлајн доктор

Марко Петровић, педијатар у Универзитетској клиници у Београду, недавно је постао отац дечака.

Савете које је доскоро давао другим родитељима сада је требало и сам да примени.

Инспирисан новом животном улогом, одлучио је да са супругом, такође лекарком и још једним брачним паром доктора покрене Јутјуб канал Доктор и дете, где ће на најчешће постављана питања родитеља покушати да понуди што конкретнији одговор.

„Родитељи су заинтересовани да добију одговоре, али их не добијају, није то критика здравственом систему, лекари немају времена да се обрате пацијенту, да га саслушају. да им све објасне", каже доктор Петровић за ББЦ на српском.

Image copyright Doktor i dete
Натпис на слици "За вас доктор Маре"

Чини му се да се „медицина у Србији људима обраћа на старомодан начин", зато се Доктор и дете обраћа младим родитељима преко Јутјуба и Инстаграма.

Користећи „народски језик" у конкретним примерима, Петровић жели да покаже младим родитељима да „највећи број ствари које их брину су безазлене".

Сличну мотивацију је имала и Ивана Вељић, педијатар, када је почела да пише за часопис и касније портал Мој педијатардок је волонтирала после завршеног факултета.

Након што је почела да ради у породилишту, схватила је да нове маме нису у стању да чују неопходне савете и да их усвоје у три дана колико проводе са бебом у болници.

„Многе ствари их збуњују, а лакше би им било да знају шта треба да раде кад беба дође на свет", каже она.

Сматра да је најважније да је доктор свестан да се обраћа лаицима и да поједностави питања која људе интересују.

Зато доктор Петровић сам одговара на питања и недоумице мама и тата, што признаје да одузима пуно времена.

Маме са интернета - лакша идентификација

Радмила Крстајић је мама два дечака.

Каже да прати различите портале који се баве бригом о деци. Никада није поставила питање доктору преко интернета, али је читала питања и одговоре.

„Доктори причају генералну причу, а маме износе конкретна искуства, с тим се увек лакше идентификујеш", каже она.

Image copyright Dominic Lipinski

Слично размишља и Ана Милић, мама четворогодишњака. Каже да су јој након превременог порођаја значила искуства „мајки са интернета".

„На неколико сајтова пронашла сам одговоре на питања које су баш доктори давали, па се водила и тиме, али углавном читам форуме, на којима мајке пишу о личним искуствима, јер се некако лакше повежеш с тим.

„Нема толико непознате терминологије, а и уз објашњење, добијеш наду да ће све можда бити у реду," објашњава она.

Телемедицина - следећи корак

На питање како колеге из Тиршове реагују на његове Јутјуб савете, Марко Петровић каже да углавном имају позитивне коментаре.

„Углавном кажу да нису размишљали до сада на овај начин", каже он.

На различитим странама света апликације са медицинским саветима или чак онлајн прегледи служе као могуће решење за проблем недостатка доктора у неким срединама.

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Виртуелни преглед

У Азији су популарне апликације као што су Халодок (Halodoc), Доктор било где (Doctor Anywhere) и Пронађите доброг доктора (Ping An Good Doctor).

Лук Бил-Нилсен, аутор апликације КРY која се користи у Шведској, каже да готово 45 одсто проблема с којима се свакодневно суочавају лекари може да буде решено дигиталним путем.

Истраживачи који су се бавили економским предностима телемедицине тврде да су „виртуелни прегледи" два пута јефтинији од посета лекару.

Скоро две петине Американаца старости од 22 до 38 година обавља рутинске прегледе виртуелно, резултат је истраживања које је спровела консултантска компанија Аксентјур.

Ово истраживање такође указује да млађе генерације желе да лакше заказују прегледе код доктора и да када дођу у ординацију очекују бољу услугу него што је пружена старијим генерацијама.

Педијатри против доктора Гугла

Није неуобичајено да доктори морају да бране мишљење пред пацијентима који се позивају на онлајн дијагнозе.

Доктор Петровић не сматра да је то лоше, јер је „свачије право да се интересује и покуша да сазна шта се дешава с њим или његовим дететом".

Да та врста преиспитивања уме да буде непријатна, слаже се докторка Ивана Вељић која каже да се „сусретала с родитељима који су агресивни и немају поверење у лекаре, па долазе с разним дијагнозама који су установили преко интернета".

И Петровић и Вељић ипак кажу да интернет може да буде користан канал за саветовање.

„Интернет је добар за доста ствари, али наравно не могу се све дијагнозе утврдити на тај начин, неопходно је обавити темељан преглед", каже Петровић.

Вељић подсећа да је кључно да пацијент има поверења у лекара.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Повезане теме

Више о овој причи