Електрични аутомобили: Кина прави возило који ће бити ривал Тесли

Први Зикр модел приказан је у септембру прошле године

Аутор фотографије, Getty Images

Потпис испод фотографије,

Први Зикр модел приказан је у септембру прошле године

Највећи кинески произвођач аутомобила Гили лансира бренд електричних аутомобила који ће бити ривал Тесли.

Кинеска компанија, која је власник марки Волво и Лотус, избацила је у уторак бренд Зикр, који би требало да задовољи потребе кинеског тржишта за електричним возилима.

До овога долази у тренутку када Илон Маск креће у офанзиву у Кини, хвалећи њене планове за борбу против емисије угљеника.

Оснивач Тесле настоји да ублажи забринутост Кинеза због камера у његовим аутомобилима.

Из Гилија су рекли да ће развијати и производити врхунске електричне аутомобиле под брендом Зикр и да очекују да ће испоруке започети у трећем кварталу 2021.

Фирма Полстар која има седиште у Шведској, а у власништву је компаније Волво, развија аутомобиле са електричним перформансама.

Производња возила се одвија у Кини.

Лотус, који је у већинском власништву Гилија, ради на супераутомобилу на електрични погон званом Евија.

Аутор фотографије, Getty Images

Потпис испод фотографије,

Овако изгледа Евија

Гили је власник и Лондон ЕВ компаније, фирме која производи црне таксије у Лондону и највише се бави производњом хибридних таксија са прикључком, који имају и бензински мотор и електричну батерију.

Зикр ће се суочити са жестоком конкуренцијом Тесле чији је Модел 3 био најпродаваније електрично возило у Кини прошле године, као и са кинеским маркама Нио, Кспенг и Ли ауто које се добро продају.

Прошле недеље, из Донгфенг мотора, кинеског партнера јапанског Нисана и француског ПСА Пежо Цитроена, су рекли да ће почети да испоручују нове електричне аутомобиле марке Вола кинеским купцима у јулу.

Потпис испод видеа,

Загребачка фирма прави ротирајуће паркинге.

Пекинг жели да више од петине аутомобила који се продају у Кини буду електрични до 2025. године.

Гили има амбиције да постане први кинески произвођач аутомобила са досегом сличним Фоксвагену, а заједно са брендовима Волво и Лотус поседује мањински удео у власништву Даимлера, фирме која држи Мерцедес-Бенз.

Зикр ће се на почетку окренути кинеском тржишту, али ће истражити и прекоокеанске могућности, с обзиром на све већу глобалну потражњу за премијум електричним возилима.

Премијум марка ће радити под називом Линглинг технологија, који ће имати седиште у Хефеjу, у источној Кини.

Аутор фотографије, Getty Images

Потпис испод фотографије,

Полстар

„Председавајући Ли Схуфу осећа потребу да убризга у своју 24-годишњу компанију Гили покретачку атмосферу попут оне коју види у НИО, Кспенг и Ли ауту", рекао је Мајкл Дан, извршни директор компаније ЗоЗо Го, консултантске фирме која се бави азијским тржиштем аутомобила.

„Да би стигао тамо, он предвиђа електричну бебу - Линглинг технологију - која послује независно од Гилија".

У уторак су из Гилија саопштили да су у 2020. години 1,32 милиона аутомобила, у поређењу са 1,36 милиона у претходној години.

Шармирање Тесле

У кратком интервјуу за кинеску државну телевизију који је емитован у уторак, Теслин директор Илон Маск рекао је да је импресиониран циљевима Кине да смањи емисије угљеника, који су објављени у најновијем петогодишњем економском плану земље.

Пекинг је ограничио употребу Тесле међу војним особљем и кључним владиним службеницима због забринутости око тога како произвођач аутомобила обрађује податке у Кини.

Маск је поручио кинеским политичарима и пословним људима путем видео снимка да Тесла никада неће пружити америчкој влади податке прикупљене у њеним возилима у Кини или другим земљама.

Војска је изразила забринутост због података који се прикупљају камерама уграђеним у аутомобиле.

Око петине глобалног прихода Тесле од 31,5 милијарди долара дошло је у 2020. из Кине, показују јавни подаци.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk