Севернокорејски лидер одушевљен наступом групе „К-поп"

фотографија севернокорејанског лидера и уметника из Јужне Кореје Image copyright EPA
Натпис на слици Ким Џонг-Ун са уметницима из Јужне Кореје након концерта

Лидер Северне Кореје Ким Џонг-Ун је био „веома дирнут" након концерта уметника из Јужне Кореје, известила је севернокорејанска новинска агенција КЦНА.

У саопштењу се наводи да је „његово срце заиграло" када је видео одушевљење публике наступом познатих јужнокорејских група, познатих звезда „К-поп" жанра.

Он је, према истом извору, рекао да је то одлична прилика која ствара утисак јединствене земље.

Концерт је организован након првих корака у нормализацији односа између две Кореје.

Северна Кореја је почетком године послала делегацију на Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу, у Јужној Кореји, а лидери две земље би требало да одрже самит на граници крајем априла

Ким Џонг-Ун је први севернокорејски лидер који је присуствовао наступу уметничког састава из Јужне Кореје, јавила је јужнокинеска новинска агенција Јонхап.

Уметници из Јужне Кореје, прва музичка делегација која је посетила северног суседа током протеклих деценија, у недељу су одржали први концерт, „Пролеће долази", пред препуном двораном у источном Пјонгјангу.

Делегација у којој се налазе поп и рок уметници ће следећи концерт одржати у уторак.

Сестра севернокорејског лидера Ким Јо Џонг, која је предводила севернокорејску делегацију у Пјонгчангу на Олимпијским играма, такође је присуствовала концерту.

У сали је био и јужнокорејски министар културе До Џонг Хван, који је рекао новинарима да је Ким Џонг Ун „показао велико одушевљење током концерта и да се интересовао за песме и речи".