Трамп се захвалио Кањеу Весту на комплиментима на Твитеру

Кање Вест

Аутор фотографије, Jonathan Brady/PA Wire

Потпис испод фотографије,

На изненађење многих, Кање гласно подржава Трампа

Репер Кање Вест је „под паљбом" друштвених мрежа зато што је јавно подржао председника Доналда Трампа.

Вест је објавио неколико твитова подршке Трампу, укључујући и фотографију на којој носи једну од црвених „Учинимо Америку поново великом" капа из Трампове кампање.

„Не морате се слагати са Трампом, али руља ме неће натерати да га не волим", твитовао је Кање.

Председник Трамп је на одговорио: „Хвала Кање, веома кул!"

Вестова супруга, Ким Кардашијан-Вест, стала је у његову одбрану када су ови коментари изазвали негативну реакцију.

„Медијима који покушавају да сатанизују мог мужа имам само да кажем... Ваши коментари да је Кање нестабилан и да су његови твитови узнемиравајући су уствари застрашујући. Пожурили сте да га означите као особу са менталним проблемима, само зато што је то што јесте и што је увек био неко ко говори оно што мисли и то није фер", твитовала је.

Вест, који је Трампа упознао у децембру 2016. године након што је победио на председничким изборима, твитовао је да са председником дели „енергију змаја", додајући да је Трамп његов „брат".

Аутор фотографије, Getty Images

Потпис испод фотографије,

Њих двојица су се упознали у Трамповој кули у Њујорку 2016. године

Објавио је и фотографију препознатљивог качкета из Трампове кампање „Учинимо Америку поново великом", коју је Трамп потписао.

Вест је сем тога критиковао Трамповог претходника, Барака Обаму - суграђанина из Чикага - рекавши да је „био на функцији осам година а да се у Чикагу ништа није променило".

Ови коментари су разбеснели неке кориснике Твитера, који су цитирали Вестове песме са албума „Живот Пабла" из 2016. године, рекавши да им „недостаје стари Кање".

„Кање не мари за црнце", твитовао је комичар Акила Хјуз.

Ипак, Ким Кардашијан је одбацила критике на рачун супруга, истичући да је он одувек био неко ко каже оно што мисли.

„Кање никада неће пратити популарне ставове и то сви знамо. Зато га и волим и поштујем и када за неколико година неко буде рекао исту ствар а не буде етикетиран као што је он, сви ћете их похвалити! Кање је годинама испред свог времена", рекла је она.

Ченс Д Репер је такође стао у Вестову одбрану, твитујући да се Кање „осећа сјајно и да га не дотиче то што људи испитују његово ментално и физичко здравље".

Вест је појаснио савете супруге Ким, истичући да се једино са самим собом у потпуности слаже.