Лекари у Берлину: Верзилов је скоро сигурно отрован

Пјотр Верзилов Image copyright Reuters
Натпис на слици Пјотр Верзилов је ухапшен јер је прекинуо финалну утакмицу Светског првенства у Русији

Лекари клинике Шарите у Берлину, на коју је из Москве пребачен активиста Пуси Рајота Пјотр Верзилов, дошли су до закључка да је он заиста могао бити отрован. Његово стање се „много побољшало".

Врло је вероватно да је Верзилов отрован, рекао је новинарима лекар Кај Уве Екарт, преноси Ројтерс. Раније су тврдњу о тровању износили и његови рођаци.

Нема другог објашњења за симптоме које Верзилов има, закључили су лекари.

Која је супстанца у телу Верзилова, тешко је установити, каже представник болнице. Према његовим речима, то би могли бити и фармацеутски производи, али и неке природне супстанце.

Мало је вероватно да ће сада, шест дана након наводног тровања, бити могуће открити узрок његових здравствених проблема, кажу лекари.

Објаснили су да се супстанце које су пронашли у Верзиловој крви користе у офталмологији како би се прошириле зенице пацијената током прегледа.

Верзиловово стање се „много побољшало", живот му није угрожен, али му је и даље неопходна интензивна медицинска нега, рекао је портпарол клинике. Активиста је свестан и нису му потребни апарати за одржавање живота.

Image copyright Anton Novoderezhkin/TASS
Натпис на слици Његов живот није у опасности изјавио је професор Каи Уве

Шеф клинике Карл Мак Ајнхупле је изјавио да су немачки лекари сарађивали са московским лекарима, да су од њих добили историју болести и обавестили их које мере су предузете. (преноси Интерфакс)

Повезане теме

Више о овој причи