Нови сексуални злочини у Индији: Силована трогодишња девојчица

A protest in India against child sex abuse

Аутор фотографије, AFP

Трогодишња девојчица из Индије је у критичном стању након што ју је наводно силовао њен комшија у Њу Делхију.

Оптужени је ухапшен, а у питању је 40-годишњи чувар који је радио у згради у којој дете живи.

Полиција је пронашла онесвешћену девојчицу и одвезла је у болницу на операцију.

Инцидент се догодио у недељу, на шестогодишњицу бруталног силовања студенткиње која је умрла након што ју је група насилника напаствовала у градском аутобусу у Њу Делхију.

Нови инцидент је Индију „подсетио" на трагичну жртву силовања у аутобусу, рекла је комесарка задужена за права жена из Њу Делхија, Свати Маливал, и додала да је овај напад тада изазвао протесте у целој држави и довео до пооштравања закона о силовању.

Још се не зна у каквом је стању силована девојчица и да ли ће преживети напад, који су локални медији описали као „бруталан".

Локалци из тог дела Њу Делхија су пронашли оптуженог и напали га након што се сазнало за инцидент, пише Times of India. Ове новине су цитирале и извор из полиције који им је рекао да су оптуженом морали да санирају повреде, које су му пре хапшења нанели нападачи.

Родитељи девојчице, који раде када има посла и плаћени су по дневници, били су одсутни када се напад догодио. Оптужени је наводно привукао девојчицу слаткишима и извео је из њене куће.

Полиција је регистровала случај силовања по Закону о заштити деце од сексуалних преступа, по којем оптужени може да добије и смртну казну.

Овај најновији сексуални напад, који је изазвао нови талас беса и жалби, долази након серије бруталних силовања и убистава у Индији. У априлу су медији пратили оптужбу за групно силовање и убиство осмогодишње девојчице Кашмиру у Индији. У јуну је неколико стотина људи изашло на улице у централној држави Мадја Прадеш због силовања девојчице старе седам година.

Злостављање у Индији

  • На сваких два и по сата у Индији је силовано једно дете млађе од 16 година; на сваких 13 сати силују дете млађе од десет година
  • Број пријава за силовање се повећао - са 8.541 у 2012. години на 19.765, колико је забележено 2016. године
  • Више од 10.000 деце је силовано 2015. године
  • 240 милиона жена у Индији се удало пре него што су напуниле 18 година
  • 53,22 одсто испитаника у владином истраживању пријавило је да су били жртве неке врсте сексуалног злостављања
  • 50 одсто нападача су деци познати као особе од поверења

Извор: Влада Индије, Уницеф