Жалбе корисника на хоризонтално скроловање на Инстаграму

Реакција на инстаграм
Натпис на слици Корисници су побеснели

Представници Инстаграма извинили су се због тога што је тест опција грешком постала доступна милионима корисницима апликације.

Уместо да кроз Инстаграм скролују вертикално, као и до сада, корисницима је понуђено да фотографије прегледавају хоризонтално.

Готово истог тренутка када је промена представљена, корисници су се огласили на Твитеру, тражећи враћање вертикалног скроловања.

Спорна опција - коју су многи због сличности повезали са Тиндером - била је у функцији читавих сат времена пре него што је повучена.

Шеф за пласирање производа Инстаграма, Адам Мосери, написао је на Твитеру: „Извињавамо се због овога, требало је да буде само мањи тест, али се проширило више него што смо планирали."

На Твитеру је освануо хештег #instagramupdate, праћен углавном негативним коментарима.

Суоснивачи Инстаграма Систром и Кригер напуштају компанију

Јутјуб "Rewind 2018" постао други најомраженији клип на сајту

Твитераши су питали коме је пало на памет да би промена начина скроловања била добра идеја. Многи су позвали Кевина Систорма и Мајка Кригера - осниваче Инстаграма који су се повукли раније ове године - да се врате.

Поставља се питање да ли су „очеви" Инстаграма овим потезом хтели да натерају кориснике да престану опсесивно да скролују кроз апликацију, већ да застану и на миру погледају фотографију пре него што наставе.

Корисница Инстаграма Елис Мишел је опцију хоризонталног скроловања назвала „најгорим апдејтом у историји Инстаграма".

Убрзо након критика, Мосери је твитовао да је је опција „повучена".

„Уколико вам се још увек појављује, само рестартујте апликацију и све ће бити у реду".

Више о овој причи