Црни Исус Назарећанин: Стотине хиљада на улицама Маниле, много повређених

A huge crowd of devotees surrounds the Black Nazarene statue in Manila Image copyright AFP

Више стотина хиљада људи изашло је на улице Маниле, главног града Филипина, како би видели статуу Црног Назарећанина.

Реч је о чувеној статуи Исуса који верници покушавају виде и додирну јер се верује да има лековита својства и да доноси срећу.

Статуа Image copyright AFP
Натпис на слици Статуа је направљена у Мексику, а на Филипине је стигла у 17. веку, након што је успут преживела пожар на броду. Реч је о једном од најважнијих верских предмета на Филипинима.
Статуа Image copyright EPA
Натпис на слици Током године налази се у цркви у самом центру Маниле, а сваког јануара је носе кроз град, на паради стазом дугом седам километара.
Статуа Image copyright Reuters
Натпис на слици Обожаваоци - који иду боси - верују да додирнути статуу или само бити близу ње може излечити болести или донети срећу.
Статуа Image copyright Reuters
Натпис на слици Многи су спремни и на озбиљне повреде како би дошли у прилику да се приближе статуи.
Статуа Image copyright EPA
Натпис на слици Из Црвеног крста наводе да су само после само неколико сати морали да пруже помоћ за више од 600 људи због несвестице, модрица и проблема са дисањем. Троје људи је завршило у болници.
Статуа Image copyright Getty/TED ALJIBE
Натпис на слици У данима пре параде, статуу благосиљају у цркви у центру града, области названој Киапо. Многи носе своје реплике статуе
Статуа Image copyright Getty/TED ALJIBE
Натпис на слици Црквени званичници наводе да је процесија показатељ вере код католика у Филипинима, а да усред читавог хаоса постоји и осећај спокојства, пише АФП.

.

Више о овој причи