Бу, мали померанац, угинуо због „сломљеног срца"

Boo the Pomeranian

Аутор фотографије, Virginamerica/REX/Shutterstock

Звезда друштвених мрежа, померијански шпиц Бу, угинуо је у 12 години.

Његови власници кажу да је Бу показивао знаке срчаних проблема још од како је његов најбољи псећи пријатељ, пас Бади, угинуо 2017. године.

„Мислимо да му је срце и буквално препукло кад нас је Бади напустио", написали су на Буовој Фејсбук страници.

Бу је имао 16 милиона пратилаџа на Фејсбуку, наступао је на телевизији, а објављена је и књига „Бу" о животу „најслађег пса на свету".

Бу и његов пријатељ Бади живели су заједно 11 година. Бади је угинуо у септембру 2017, у 14 години.

Његови власници кажу да је Бу угинуо у сну рано ујутру у суботу.

„Много смо тужни, али нас теши што више не пати и нема болове," написали су на Фејсбуку.

„Знамо да је Бади био први да га поздрави на другој страни дуге - и сигурни смо да су обојица били срећнији него последњих месеци."

„Бу, волимо те свим срцем и недостајаћеш нам док се поново не сретнемо. Уживај трчкарајући са Бадијем и правите циркус где год да сте", написали су Буови власници који живе у Сједињеним Државама.

Бу је упознао бројне славне личности, његов велики обожавалац био је глумац Сет Роган, а постао је и „лице" једне америчке авио-компаније. Појавио се и у неколико ТВ серија у Америци.

Његови власници су рекли да су годинама добијали поруке од многих којима је Бу „улепшао дане и унео мало светла у среће у живот у тешким временима."

„И то је био прави смисао свега овог... Бу је доносио срећу људима широм света", написали су на Буоовој страници власници.