Пас заплењен због дугова, па продат на Интернету

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Мали мопс одузет породици у којој је живео

Порески службеници из Алена у Немачкој доспели су на насловне стране многих медија, јер су запленили пса због неплаћеног пореза, а потом га продали на Ибеју.

Немачки медији пренели су да је у првом моменту идеја била да се одузму инвалидска колица, као највреднија ствар коју та породица има.

Уместо тога, одлучено је да ипак буде заплењен мали мопс који се зове Еда и чија је фотографија потом постављена на Ибеј, са почетном ценом 750 долара, половина од онога што је његова нова власница планирала да плати.

Прича се ту не завршава.

Едина нова власница Михаела Џордан рекла је да је због ниске цене у старту била сумњичава.

Михаела је контактирала пореску службу и успела да добије одговор да је пас заплењен, јер бивши власник није платио порез.

Мопс је био здрав и она је одлучила да пса купи. Након неколико дана, испоставило се да Еда ипак има здравствене проблеме. Након што је променила власника у децембру, морала да је да иде на четири операције због проблема с очима, укључујући и хитну операцију током Божића.

Џордан је од града тражила надокнаду трошкова у износу од 1.800 долара.

Овај њен захтев привукао је пажњу бивше власнице. Она каже да су из Пореске службе дошла двојица службеника како би наплатили дугове. Прво су желели да узму инвалидска колица њеног супруга, а онда се Еда појавила и они су схватили да је пас највреднији у кући.

„Знам да је Еда у добрим рукама, иако мојој деци много недостаје", рекла је бивша власница.

Из Пореске службе кажу да заплена животиња није стандардна процедура.

Више о овој причи