Нетфликс одговорио на критике поводом Оскара и коментаре Стивена Спилберга

Стивен Спилберг Image copyright Getty Images
Натпис на слици Стивен Спилберг изјавио је да би филмови у продукцији Нетфликса требало да се такмиче за Емија, а не Оскара

Компанија Нетфликс одговорила је на критике које су јој неки редитељи - укључујући и Стивена Спилберга - упутили након номинација за Оскара.

Компанија је на Твитеру написала да „воли биоскоп", али да би требало да постоје лакши и приступачнији начини гледања филмова.

Нетфликсов филм Рома имао је 10 номинација за Оскара и освојио је три.

Очекивало се да ће добити Оскара за најбољи филм, али га је у трци ипак победила Зелена књига.

Стивен Спилберг је легендарни режисер и члан је Филмске академије - организације која додељује награде.

Очекује се да ће Академија о Нетфликсу разговарати на састанку наредног месеца, наводи ИндиВајр.

Спилберг је прошле године рекао да би Нетфликсови филмови требало да се надмећу за Емије - награду која се додељују за телевизијске програме, тврдећи да Нетфликс прави телевизијске филмове.

У наредних пар недеља поједини Нетфликсови филмови почеће да се приказују у биоскопима, тако да се могу квалификовати за награде попут Оскара.

На додели награда у фебруару, Стивен Спилберг је рекао да воли телевизију, али да „највећи допринос који можемо да направимо као филмски ствараоци је да публици пружимо биоскопско искуство".

Нетфликс у твиту не помиње директно Спилберга ни Оскар, али је твит уследио након што се током викенда писало да ће Академија разговарати о томе који филмови могу бити номиновани за Оскара.

Режисерка Ава Дуверни на Твитеру је написала да се не слаже са Спилбергом.

Она је била номинована за Оскара 2017. године за документарни филм у продукцији Нетфликса, о америчком затворском систему, а ове године ће се појавити њена нова документарна серија у продукцији Нетфликса.

Више о овој причи