Хари Потер: Шта доноси нова игрица

игра о Харију Потеру Image copyright Niantic
Натпис на слици Шта нас чека у игри о Харију Потеру

Те 2016. године цео свет је по улицама и парковима ловио Покемоне, а ускоро би мета могле да буду магичне драгоцености из Хари Потер универзуме.

Објављени су први детаљи игрице Хари Потер: Уједините се, чаробњаци (Harry Potter: Wizards Unite), компаниј Нијантник, која је направила и Pokemon Go.

Љубитељи Дечака који је преживео игру ће моћи да играју на мобилном телефону, тако што ће помоћу камере анимацију стављати у стварни свет.

Уместо да ловите Покемоне, овог пута ћете се бавити магијом - а играчи морају да трагају за драгоценостима из Хари Потер универзума.

То су „артефакти, створења, људи, па чак и сећања" из књига о Харију Потеру, али и Фантастичнх звери, које морају да пронађу регрути из Statute of Secrecy Task Force - а то сте ви.

Играчи ће бацати чаролије да би вратили драгоцености у свет чаробњака.

Такође ће морати да посете ресторане како би допунили своју чаролију, направили напитке и посетили познате локације из књига и филмова о Харију Потеру.

Image copyright Niantic
Натпис на слици Играчи трагају за магичним створењима

Први детаљи игара откривају да се чаролије бацају помоћу шаблона за праћење на екрану телефона. Они који су већ видели игру, описују је као „сложенију" од Pokemon Go, која је 2016. постала глобални феномен.

Постоји и могућност удруживања са другим играчима у заједничкој борби.

Играчи могу да бирају између три посла за свој карактер, што значи да ће међусобно имати различите вештине и способности.

Image copyright Niantic
Натпис на слици Играчи ће моћи да играју заједно, али не једни против других

Није објављен датум када ће игра бити пуштена, али корисници Андроида могу да се региструју на Гугл плеју.

Више о овој причи