Моби и Натали Портман: Музичар се извинио због „неприкладних" изјава

The Roots, Moby and Natalie Portman Image copyright Getty Images
Натпис на слици Моби и Натали Портман фотографисани 2001. године

Музичар Моби извинио се глумици Натали Портман након препирке око његових тврдњи да су пре 20 година наводно били у вези.

Продуцент је на Инстаграму написао да су критике на рачун навода које је изнео у недавно објављеној аутобиографији Онда се растурило (Then It Fell Apart) „валидне".

Моби је написао да је требало да се понаша „одговорније и са више поштовањем" према глумици када су се упознали у младости.

Натали Портман негирала је раније ове недеље да се као тинејџерка виђала са Мобијем и његово понашање назвала „неприкладним".

Око чега су се препирали Моби и Натали Портман?

„Био сам ћелави пијанац, а Натали Портман је била прелепа филмска звезда. Али била је у мојој гардероби и флертовала са мном", написао је Моби описујући сусрет из 2001. године када га је наводно Натали Портман позвала на састанак након наступа.

Рекао је да су били у краткој романтичној вези.

Међутим, 37-годишња глумица је рекла да је опис њиховог односа нетачан и Мобија назвала „језивом особом" која је прекорачила границе.

„Изненадила сам се кад сам чула да је кратко познанство описао као забављање, јер се ја сећам много старијег мушкарца који се понашао језиво према мени која сам тада тек завршила средњу школу", рекла је Портман у интервјуу за Харперс Базар.

„Рекао је да сам тада имала 20 година, дефинитивно нисам. Била сам тинејџерка. Само што сам напунила 18 година. То што је искористио ову причу да би продао књигу је врло узнемирујуће за мене."

Глумица, која је једна од водећих личности у покрету против сексуалног узнемиравања Време је истекло (Time's Up), рекла је и да Мобијева књига садржи неколико „чињеничних грешака и измишљених навода".

Музичар је као одговор објавио неколико фотографија на којима је у друштву са глумицом.

„Искрено, шта би требало да радим када људи верују оптужбама, а не доказима?", написао је уз фотографије.

Уместо да заврше препирку, фотографије су распламсале дебату.

Шта Моби сада каже?

Моби је написао на Инстаграму у суботу да је схватио, након неколико дана, да су многобројне критике које су му упућене биле ваљане.

Рекао је да је „заиста било безобзирно" од њега што није унапред обавестио Портман и друге особе о томе да је писао о њима у мемоарима.

„Такође прихватам, узимајући у обзир нашу готово 14-годишњу разлику у годинама, да је апсолутно требало да поступам одговорније и с више поштовањем када смо се Натали и ја први пут срели пре скоро 20 година", додао је Моби.

Моби није први пут говорио о наводном забављању са Натали Портман у мемоарима. За магазин Спин 2008. године је рекао да су имали „веома кратку аферу" због које је био на мети љутитих обожавалаца Ратова звезда.

„Не можеш се забављати са мамом Лука Скајвокера, а да те не мрзе из дна душе", рекао је, мислећи на улогу коју је Натали Портман тумачила у серијалу о Ратовима звезда.

Више о овој причи