Сопрано: Кућа у којој је снимама серија продаје се за 3,4 милона долара

Tony Soprano house Image copyright Getty Images
Натпис на слици Кућа Тонија Сопраноса

Породични дом мафијашког шефа Тонија Сопрана појавио се на тржишту, 20 година након што је први пут емитована позната телевизијска серија.

Пети и Викор Речија су за своју кућу у Њу Џерсију одредили цену од 3,4 милиона долара (нешто више од 250 милиона динара), преноси Њуjорк Тајмс.

Сајт за процену вредности некретнина Зилоу проценио је кућу на 1,63 милиона долара, али власници наводно мисле да ће холивудска слава њихове имовине повећати потражњу.

Кућа има 5.600 метара квадратних, четири спаваће собе и четири купатила.

Серију Сопраноси волели су и критичари и публика, а емитовано је шест сезона између 1999. и 2007. године.

Донела је славу америчком каналу ХБО, који је касније продуцирао серије попут Без одушевљења, молим! (Curb Your Enthusiasm), Игра престола (Game of Thrones) и Жица (The Wire).

Сада фанови породоце Сопрано и глава породице из Њу Џерсија- којег је играо покојни Џејмс Гандолфини - имају прилику да купе кућу у којој су се одиграле многе сцене.

Image copyright Huw Evans picture agency
Натпис на слици Џејсм Гандолфини играо је главу породице у чувеној серији Сопранос

Њујорк Тајмс је објавио да је глумачка екипа у кући снимила између 30 и 50 сцена из серије, укључујући и оне из пилот епизоде.

Остала снимања су се одвијала у реплици студија, али се продукцијски тим враћао како би снимао сцене неколико пута током серијала.

Кућа је постала незванична туристичка атракција, а њихова Фејсбук страница добија хиљаде лајкова и има више од хиљаду посетилаца.

Заинтересовани купци до 21. јуна треба да доставе своје понуде власницима.

Више о овој причи