Марвел: Ко су Блејд, женски Тор и Шанг Чи

Mahershala Ali i Image copyright Getty Images
Натпис на слици Махершала Али (у средини) представљен је као нови Блејд

На Комик Кону студио Марвел најавио је 10 нових суперхеројских филмова.

Председник Марвела Кевин Феж, окружен десетинама холивудских звезда, открио је пост-Осветнички списак филмова запрепашћеним фановима у сали у Сан Дијегу.

Многи присутни на највећој светској конвенцији фанова поп-културе камповали су како би резервисали место за овај догађај.

Једно од највећих изненађења била је објава да ће добитник Оскара Махершала Али играти Блејда, ловца на вампире, улогу коју је Весли Снајпс играо у филму из 1998. године.

Алијев излазак на сцену на којој је открио да ће преузети улогу дневног шетача био је пропраћен заглушујућим аплаузом и вриштањем.

Натали Портман ће играти женског Тора

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Натали Портман преузима Торов чекић поверења

Натали Портман је потврдила свој повратак у четврти филм о суперхероју Тору - Тор: Љубав и муње (Thor: Love and Thunder) - кроз улогу Џејн Фостер, која овај пут поседује моћ Торовог чекића.

„Осећам се прилично добро. Увек сам била љубоморна због чекића", рекла је Портман одушевљеној публици након што јој је чекић предао директор Таика Ватити.

Улога Портманове је заснована на Џејсон Ароновој серији стрипова у којој је Џејн Фостер постала моћна госпођа Тор када се Тор Одинсон сматрао недостојним да преузме чекић.

Крис Хемсворт и Теса Томпсон ће се такође вратити због улога у филму.

Претходно је машта публике била заголицана бројним новим продукцијама и наставцима из четврте фазе Марвеловог филмског универзума.

Први филм који је најављен је Вечни (The Eternals). У глумачкој екипи је Ађелина Џоли, а Селма Хајек се пред узбуђеном публиком појавила на позорници како би причала о њиховим новим улогама.

Џоли, која ће глумити Тену, рекла је окупљенима: „Радићу десет пута више јер знам шта значи бити део Марвеловог филмског универзума, шта значи бити вечан, бити део ове породице. Знам шта треба да радимо. "

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Анђелина Џоли прича о својој новој улози у филму The Eternals

„Сви смо прочитали сценарио, сви знамо какав је задатак пред нама и знамо шта заслужујете, тако да ћемо сви радити што боље можемо", додала је она.

Вечни (The Eternals) су моћна бића која изгледају људски, али имају посебне моћи. Филм је најављен за новембар 2020. године.

Шанг-Чи (Shang-Chi)

Најављен је и први азијско-амерички суперхеројски филм Шанг-Чи (Shang-Chi), а сада знамо ко ће играти главну улогу. Кевин Феж је после неколико месеци кастинга најавио да је канадски глумац Симу Лиу пре неколико дана потврдио да ће играти кунг-фу мајстора.

Шанг-Чи, чији отац има кинеско, а мајка америчко порекло, први пут се појавио у стрипу Марвел пре скоро 50 година.

У Шанг-Чију и Legends of the Ten Rings глумиће Аквафина, звезда филма Сулудо богати Азијци (Crazy Rich Asians).

Црна удовица ( Black widow)

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Скарлет Јохансон игра Наташу Романову

Након неколико месеци спекулација, Марвел је коначно потврдио прве детаље о нестрпљиво очекиваној Црној удовици (Black Widow), у којој главну улогу Наташе Романов игра Скарлет Јохансон.

На продукцији филма се ради већ 30 дана, а може се и видети трејлер који приказује почетне сцене снимљене у Будимпешти.

Јохансон је за говорницом рекла: „Могу да играм Наташу као потпуно остварену жену, у свим њеним аспектима."

Објављен је и низ Марвел серија које ће бити доступне на новом Дизни стриминг сервису, међу којима су Локи (Loki) и Хокај (Hawkeye).

Феж је разговор са публиком прекинуо рекавши да нема времена за разговор о мноштву других филмова.

„Нисмо поменули да спремамо Црног Пантера 2( Black Panther 2), нисмо поменули ни да долазе Чувари галаксијe 3 (Guardian of the Galaxies 3).

„Нисмо имали времена да разговарамо о Kапетану Марвелу 2 (Captain Marvel 2), и нисам имао времена да причам о Фантастичној четворци (Fantastic 4) и нема времена за разговор о Мутантима (Mutants), "рекао је одушевљеној публици.

Повезане теме

Више о овој причи