Леонардо Дикаприо: Руси моле звезду да спаси Бајкалско језеро

Леонардо Дикаприо Image copyright Getty Images
Натпис на слици Оскаровац је такође и активиста за заштиту животне средине

Обожаваоци и обожаватељке Леонарда Дикаприја вероватно су збуњени после читања коментара на његовом Инстаграм налогу.

Налози холивудске звезде на друштвеним мрежама преплављене су хиљадама коментара на ћирилици, којима се Дикаприо позива да „уради нешто поводом Бајкалског језера".

То је велико језеро у Русији за које Светска фондација за природу тврди да је под великим ризиком од загађења и изложено криволову.

А Инстаграм налог познатог холивудског глумца је посебно занимљив за читање, како Руси „бомбардују" његове постове, тражећи помоћ од Левушке (руски превод имена Леонардо):

Image copyright Leonardodicaprio/Instagram
Натпис на слици Најзаступљенији коментар на Дикапријевом Инстаграм налогу је 'Спасите Бајкал', написан на руском и енглеском

Један коментар гласи: „Левушка! Спаси наше Бајкалско језеро! Братски те молимо, у име свих Руса.

На Дикаприја су се „окомили" вероватно због његовог активизма, пошто глумац често на друштвене мреже качи објаве из области екологије.

Основао је Леонардо Дикаприо фондацију 1998. године, а за ББЦ је 2016. године изјавио да сматра да су климатске промене главни проблем са којим се млади данас суочавају.

Међутим, можда су Руси изабрали баш овог глумца зато што је 2012. године изјавио да је његова бака била Рускиња, што су неки искориситили како би му написали „сети се баке".

Изгледа да су ови захтеви кренули од популарног налога који дели вести о руском граду Улан-Удеу, који се налази близу Бајкалског језера.

„Хајде да сви пишемо Леонарду Дикаприју због проблема на Бајкалском језеру", написао је један корисник. „Он је познати еко-борац и медијска личност."

„Земљаци, подржите овај покрет. Бајкалско језеро је све што имамо."

„Коментаришите на профилу Леонарда Дикаприја и не заборавите да ставите хештег Спасите Бајкал (#спастибайкал) и Бајкал је наш (#байкалнаш)."

Ово је изазвало стампедо коментара на друштвеним мрежама.

„Титаник ускоро неће имати где да плови", нашалио се један корисник, док је други додао: „Да је Титаник сниман на Бајкалском језеру, ти не би потонуо!".

Други су позвали Дикаприја да посети Русију и види „еколошки хаос", док га је једна корисница описала као „живот на бурету барута".

Неки су се осврнули и на стару шалу, обећавајући Дикаприју да ће му купити још једног Оскара уколико им помогне.

Image copyright Leonardodicaprio/Instagram
Натпис на слици Lazzy_Shark: „Ако Лео спаси Бајкал, цела Русија ће приложити новац да добије Оскара". Sergeyplotnikov: „Већ има Оскара".

Више о овој причи