Монти Пајтон: Сер Мајкл Пејлин иде на операцију срца

Пејлин је у јуну добио титулу витеза Image copyright Reuters
Натпис на слици Пејлин је у јуну добио титулу витеза

Комичар и ТВ презентер Сер Мајкл Пејлин мораће на операцију срца како би средио „процурели вентил" у његовом срцу.

Комичар се нашалио како се на енглеском речи залистак и вентил пишу исто - valve.

Члан Летећег циркуса Монтија Пајтона открио је још пре пет година открио да има проблем са митралним залиском - малим поклопцем који спречава крв да тече у погрешном смеру око срца.

То није утицало на његово здравље све до пре неколико месеци, изјавио је.

„Скоро сам осетио да ми срце јаче лупа и саветовали су ми да је време да поправим залистак" , објавио је Пејлин на његовом вебсајту.

„Требало би да одем на операцију у септембру и да се вратим у нормалу, или у стање боље од нормалног, за мање од три месеца."

Према британској Националној здравственој служби, пропалс митралног залиска - познат и као митрална регургитација - може да изазове вртоглавице, недостатак даха, умор и бол у грудима.

То касније може да доведе до високог притиска и застоја рада срца.

Пејлин је због здравствених проблема морао да откаже промоцију књиге Севернокорејски журнал која је била заказана за октобар.

Он је у јуну добио титулу витеза, а недавно је постао и извршни продуцент за пет нових програма на ББЦ Радију 4 којима ће бити обележен 50. рођендан Монти Пајтона у октобу.

Пејлин је био један од шесторице чланова трупе која је у потпуности променила комедију током 1960-тих и 1970-тих година.

Повезане теме

Више о овој причи