Рус добио одштету од врачева који му нису „вратили“ жену

Човек кроз кристалну куглу
Натпис на слици Мушкарац кога је жена напустила покушао је да поврати супругу уз помоћ магије.

Суд у руском граду Омску доделио је једном мушкарцу стотине хиљада рубаља на име одштете након што „врачеви" нису успели да натерају одбеглу супругу да му се врати.

Руски медији су, на основу увида у судске документе, објавили иницијале тог човека. М.Е.А. је био очајан када га је супруга напустила у августу 2017. године.

Али је видео телевизијску рекламу која му је улила наду. У тој реклами је, поред осталог речено: „Вратите супругу или вољену жену".

Гледаоцима је обећано и скидање различитих врста клетви.

Али ствари нису испале онако како је поменути господин очекивао.

Црна магија

Како наводи дневник Росискаја Газета, утучени супруг је позвао број који је видео у реклами и речено му је да ће му помоћу магије вратити супругу.

Он је са агенцијом Шесто чуло потписао уговор и уплатио око 3.500 евра на име „видовњачких и услуга прорицања судбине, као и астролошких и духовних активности".

Супруга му се, међутим, није вратила, па је поднео тужбу против агенције.

Суд у Омску није могао да пронађе доказе да је агенција пружила било какву од услуга наведених у уговору, због чега мора оштећеном да плати 5.600 евра.

Са толико новца ће вероватно успети да врати супругу, наводи се у шаљивом тексту на сајту Рамблер Њуз (Rambler News), једном од најпопуларнијих руских информативних портала.

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Магија не може да вам обезбеди ни седиште у парламенту

Још ствари у којима магија не може да вам помогне

У Русији тренутно цвета тржиште агенција које нуде услуге у вези са „љубавним чинима". У тексту са поменутог сајта као узрок тога наводи се велики број телевизијских емисија са гостима који тврде да имају надљудске моћи.

Једна од њих је тврдила да је пета генерација врачева из Скандинавије. И не само то. Нудила је да наводним магичним моћима политичарима помогне да се домогну места у руској Думи. Цена, права ситница - милион долара по месту.

На крају је оптужена за превару.

Извештава Виталиј Шевченко

Повезане теме

Више о овој причи