Спајдермен: Договор Марвела и Сонија - Спајди остаје у царству Марвеловог филмског универзума

Tom Holland as Spider-Man Image copyright Alamy

Фанови Спајдермена коначно могу да се радују након што су продукцијске куће Сони и Марвел објавиле да ће бити снимљен трећи филм о Човеку пауку са Томом Холандом у главној улози.

У августу је из Сонија саопштено да су у овој компанији „разочарани" што неће радити заједно са Дизнијем на будућим филмовима о Спајдермену, после бројних извештаја да две куће не могу да постигну договор.

Међутим, hдоговор је најзад постигнут 26. септембра, пише амерички магазин Варајети.ammered out a deal on 26 September, according to Variety

Председник Марвел студија Кевин Фиџ је изјавио да је „одушевљен што ће се Спајдијево путовање у МЦУ (Марвел филмски универзум) настсавити."

„Као и сви ми у Марвел студијима, веома сам узбуђен што ћемо наставити да радимо", рекао је Фиџ.

Фиџ је имао велики креативни утицај у последња два филма о Спајдермену, а освојио је бројне похвале због успешног укључиваеа Холандовог лика у Марвелов филмски универзум, вредан стотине миларди долара.

Додао је да је Спајдермен „једини суперхерој који је спојио два филмска универзума, те ако Сони настави да развија сопствени Спајди универзум, ко зна каква ће нам изненађења будућност донети."

Роберт Лосон из компаније Сони Пикчрс је изјавио да су у овој кући „одушевљени што ће се заједнички рад наставити."

Холанд је одлуку прославио на Инстаграму, објавивши видео клип из филма Вук са Вол стрита у коме Леонардо Дикаприо каже: „Не одлазим... Шоу се наставља!"

Фанови су једва могли да сакрију одушевљење.

Филмска права на авантуре овог суперхероја су у власништву Сонија, али је Човеку пауку било дозвољено да се појави у Марвеловом филмском серијалу о Осветницима, за које права поседује компанија Дизни.

Нови филм о Спајдермену би требало да се појави у биоскопима 16. јула 2021. године.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Повезане теме

Више о овој причи