Планирање породице: Главни приоритет људи са Запада је да партнер жели децу

A pregnant lady holding her bump Image copyright Getty Images
Натпис на слици Највећи приритет и на Западу и на Истоку код оба пола је доброта, осим код мушкараца са Запада који су гласали више за физичку привлачност

Људи са Запада ће пре тражити партнера који жели децу, него они који живе на Истоку, показало је истраживање Свонси универзитета.

Истраживање је показало да ће жене и мушкарци који живе у Великој Британији и Аустралији пре изабрати партнера који жели децу.

Доктор Ендру Томас са Свoнси универзитета каже да је то добар начин да се планира породица.

Изглед и доброта су високо котирани и на Западу и на Истоку, међу оба пола.

Истраживање које су спровели научници са Свoнси универзитета и других академских институција из целог света, дале су 2.500 виртуелних долара сваком учеснику, а они су их трошили на особине које су им битне код партнера.

Буџет је био ограничен како би људи одредили приоритете док траже партнера.

Жене из западних земаља су потрошиле 12,6 одсто буџета на особину „жели да има децу", док су мушкарци потрошили 7,8 одсто на исту особину.

И мушкарци и жене из источних култура, попут Кине, Индонезије и Малезије мање су потрошили на ову особину - мушкарци 6,6 одсто, док жене 6,2 одсто.

Др Томас који је водио студио каже да разлике постоје највероватније јер се у западним земљама боље планира оснивање породице.

„На западу користе контрацепцију, жене имају слободу да иду на абортус", каже он.

„Имамо опције да одложимо ствари. Као западњак, имате средства и могућности да кажете да не желите децу, али на Истоку је имати децу природна последица скоро сваке везе".

Највећи приритет и на Западу и на Истоку код оба пола је доброта, осим код мушкараца са Запада који су гласали више за физичку привлачност.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Повезане теме

Више о овој причи