Шта се дешава са младим звездама у Јужној Кореји: Трећа смрт за два месеца

Ча Ин-ха Image copyright Instagram
Натпис на слици Ча Ин-ха

Јужнокорејски глумац Ча Ин-ха пронађен је мртав у дому у Сеулу, што је последња у низу смрти међу познатим личностима у овој земљи.

Агенција која представља двадесетседмогодишњу звезду саопштила је да су људи који су познавали глумца „скрхани тугом" и замолили су јавност да не нагађа шта је узрок смрти.

Последња улога младог глумца била је у ТВ серији „Љубав са манама".

Он је трећа јужнокорејска глумачка звезда која је преминула у последња два месеца.

Ча је био члан групе, коју је основала агенција Фантађио названа „Изненади нас". Његова прва улога је била у филму „Ти, дубоко у мени" 2017.

Ова смрт је последња у низу трагедија у Јужној Кореји, у којој је забележена највећа стопа самоубиства у свету.

У октобру и новембру, звезде К-попа Сали и Гу Хара су пронађени мртви у становима. Закључено је да су у оба случаја ради о самоубиству.

Њихове смрти су покренуле дебате о притиску који осећају звезде овог жанра - између осталог, како им многи фанови прете и злостављају их.

У случају певачице Гу Харе, скренута је пажња јавности на проблем „порно филмова снимљених малим, шпијунским камерама" и на жртве оваквих случајева.

У септембру 2018, Гу је поднела тужбу против бившег момка, након што је он запретио да ће јој уништити каријеру објављивањем снимка њиховог сексуалног односа.

У августу, њен бивши момак је добио условну казну затвора због физичког напада и уцене.

„У дубокој жалости"

У саопштењу, агенција Фантађио одала је почаст глумцу.

„Срце нам је сломљено што морамо да саопштимо ову тужну вест свима који су волели и подржавали Ча Ин-хаа до сада. Потпуно смо скрхани тугом и не можемо да верујемо шта се догодило", стоји у изјави.

„Најискреније молимо да се не шире гласине и спекулације о смрти глумца, због његове породице, која пролази кроз изузетно тужни период и жели да у миру организују његову сахрану".

„У складу са жељама породице, сахрана ће бити организована само у најужем кругу. У дубокој смо жалости због смрти Ча Ин-ха."

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Повезане теме

Више о овој причи