Мини, Мики и Паја Патак: Ко је злостављао запослене у Дизниленду

Mickey and Minnie Mouse Image copyright Getty Images
Натпис на слици Туристи често позирају са Микијем и Мини Маус, као на овој фотографији, у забавним парковима Дизнијевог света

Запослене које у Дизнијевим забавним парковима раде као Мики Маус, Мини Маус и Паја Патак, поднеле су пријаве полицији, оптужујући туристе да су их непримерено додиривали.

Три чланице Дизни екипе су се током овог месеца пожалиле полицији због инцидената у тематским парковима у близини Орланда на Флориди.

Жена која је носила костим Мики Мауса је рекла да ју је повредила једна бака тапкајући је по глави.

Жене које глуме Мини Маус и Пају Патка тврде да су их људи непримерено додиривали.

Из канцеларије шерифа округа Оранж, која је истраживала сва три инцидента, саопштено је да су жене које су носиле костиме Мини Маус и Паје Патка одлучиле да не подносе тужбе.

Полиција је рекла жени која глуми Микија Мауса да је инцидент био питање грађанског права, а не кривичног.

До инцидената је дошло након што је човек стар 51 годину ухапшен у новембру пошто је запослена која глуми Дизни принцезу рекла полицији да је ухватио за груди за време фотографисања.

„Требало би да се сви осећају безбедно на послу и охрабрујемо све чланове екипе да пријаве сваку непријатну ситуацију", портпарол Дизнија је рекао за ББЦ.

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Магично краљевство је био први тематски парк отворен у Дизнијевом одмаралишту на Флориди

„Пружамо вишеструке ресурсе како би заштитили чланове екипе и њихову добробит, укључујући и припаднике полиције на самој локацији који реагују и доступни су им ако је то потребно."

Последња три инцидента, о којима је најпре писао сајт Орландо Сентинел, догодила су се током 3. и 4. децембра.

Први инцидент се десио 3. децембра, због чега је полиција добила позив да дође у ресторан у тематском парку Животињског царства.

Жена стара шездесетак година је питала да ли може да пољуби Пају Патка током дружења са маскотама, наводи се у полицијском извештају.

Радница испод костима Паје Патка је пристала на пољубац, али је жена затим без дозволе „наставила да је додирује по грудима."

Када је запослена пробала да се склони, жена ју је зграбила, ставила руке под костим и „махнито јој додиривала груди преко брусхалтера."

Чланица Дизни екипе није подигла тужбу, рекавши полицији да је „деловало да та жена можда пати од деменције."

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Запослена која глуми Пају Патка наводи да се инцидент десио у тематском парку Животињског царства

Радници која игра Микија Мауса је 4. децембра пришла трочлана породица - бака, њена одрасла ћерка и унук - у тематском парку Магичког краљевства.

Бака је лупнула Микија по глави пет пута, покушавајући да „покаже унуку да га Мики неће повредити", наводи се у полицијском извештају.

Жена која глуми Микија Мауса је рекла полицији да је због тога добила истезање врата, због чега је затражила и помоћ у болници.

Запослена у Дизни парку је сматрала да бака није имала намеру да је повреди. Пријавила је инцидент, али је рекла да је реч о грађанском питању, а не кривичном.

Истог дана, такође у Магичном краљевству, догодио се други инцидент са запосленом која глуми Мини Маус.

Она је рекла полицији да је мушкарац ухватио три пута за груди након што су позирали за фотографију заједно са његовом супругом у делу за дружење са маскотама.

Овај човек, који има 61 годину и долази из Минесоте, идентификован је преко фотографија које су забележене у тематском парку на дан инцидента.

Полиција је саопштила да радница није тужила човека, који је иначе члан Дизнијевог клуба за одмор.

Међутим, компанија Дизни је покренула мере да забрани прилазак овом човеку, који је имао још једну „непримерену интеракцију са другим чланом екипе" 5. децембра.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Више о овој причи