Филм "Драга, смањио сам децу": Рик Моранис се враћа глуми

Rick Moranis Image copyright Getty Images
Натпис на слици Рик Моранис се последњи пут у неком филму појавио 1997. године

Холивудски глумац Рик Моранис се после дугог одсуства враћа на велико платно и то због наставка чувеног филма „Драга, смањио сам децу".

Моранис је познат по улогама у култним филмовима из осамдесетих и деведесетих - Истеривачи духова, Породица Кременко, Мала продавница страве и Родитељство.

Међутим, из глуме се повукао сада већ давне 1997. године. Шест година пре тога преминула му је супруга и живот му се нагло променио.

„Ја сам самохрани отац и једноставно ми је било тешко да уклопим васпитање деце са путовањима која су састави део снимања филмова", изјавио је Моранис 2005. за УСА тудеј.

„Тако да сам узео малу паузу. Онда се та мала пауза претворила у велику паузу и схватио сам да ми некадашњи живот заправо уопште не недостаје", додао је.

Image copyright Getty Images
Натпис на слици Рик Моранис и Џон Гудман у филму Породица Кременко из 1994. године

Пре пет година Моранис је одбио да учествује у новој верзији Истеривача ђавола, чију су поставу чиниле само жене.

„Није ми се свидело", изјавио је тада за Холивуд рипортер.

„И даље ми с времена на време неко понуди филмску или телевизијску улогу. Чим се појави нека интересантна улога, вероватно ћу је прихватити", додао је Моранис.

То се изгледа догодило. Моранис ће ускоро, у наставку култног филма - чији је радни наслов Смањен (Shrunk) - поновити улогу Вејна Шалинског.

Вејног сина, који је у међувремену, попут оца. постао научник, глумиће Џош Гад, док ће режију поново потписивати Џо Џонстон.

Иначе, филм ће бити урађен у продукцији Дизнија.

Моранис ће се појавити и у будућем Нетфликсовом документарцу Мартина Скорцезеа - Поподне са СЦТВ-ом (An Afternoon With SCTV).

Реч је о телевизијској емисији са краја седамдесетих и почетка осамдесетих у којој су почели Моранис и многи други глумци.

Звезде које су напустиле глуму

Image copyright Getty Images
  • Џо Пеши је још 1999. најавио да ће се повући из глуме и углавном је одржао реч... Уз повремену камео или гласовну улогу. Онда се 2010. појавио у филму Ранч љубави и није га било све док га Мартин Скорсезе није позвао због Ирца. Пеши је наводно ту улогу одбио 40 пута, али је на крају попустио. Добио је зато номинацију за Оскара.
  • Можда нисте приметили, али Камерон Дијаз се на филму није појавила од 2014. године и филма Ени, а нема ни пројекте на којима ради... У марту 2018. је потврдила да се повукла из глуме. „Осећам да је право време за мене да се реорганизујем и изаберем како желим да се вратим у свет. Уколико то одлучим. Не недостаје ми да глумим", рекла је прошле године.
  • Рене Зелвагер се нигде није појављивала између 2010. и 2016. године, када се вратила због Бебе Бриџит Џонс. Онда је пристала да игра Џуди Гарланд у филму Џуди и добила Оскара.
  • Данијел Деј Луис је 2017. године најавио да ће се повући из глуме по завршетку филма Фантомска нит. Ту одлуку није поколебало ни то што је тада номинован за Оскара. „Морам да верујем у вредност онога што радим", изјавио је за Варајети.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk.

Повезане теме

Више о овој причи