Корона вирус: Епидемија у Италији одложила снимање нове „Немогуће мисије“

Tom Cruise Image copyright Getty Images
Натпис на слици Том Круз ће бити звезда и седмог дела „Немогуће мисије"

Снимање последњег дела „Немогуће мисије" у Италији паузирано је због ширења корона вируса у тој земљи.

План је био да седми филм франшизе о шпијунима буде сниман наредних недеља у Венецији.

Међутим, из студија Парамоунт су то обуставили зато што се Италија последњих дана суочава са епидемијом корона вируса.

Седморо људи је до сада изгубило живот, а заражено је више од 200 људи.

То значи да је Италија трећа земља света по броју оболелих и страдалих, одмах после Кине и Јужне Кореје.

Том Круз, прва звезда филмова „Немогуће мисија", није био у Италији, преноси Холивуд рипортер, али јесте читава екипа која ради на снимању, а која је сада послата кући.

„Због бриге за безбедност и здравље наше екипе, као и тежње званичника Венеције да зауставе сва јавна окупљања због корона вируса, мењамо план снимања", наводи се у саопштењу Парамоунта.

„Чланови екипе су током паузе добили дозволу да се врате кућама док се продукција настави. Пратићемо ситуацију и сарађивати са званичницима", додају.

Иначе, ово није први пут да се Немогућа мисија суочава са потешкоћама.

Немогућа мисија: Одлагања и потешкоће

Image copyright Getty Images
  • Током промоције трећег филма рекламна фирма поставила је 4.500 уређаја у кутије за продају новина у Лос Анђелесу. Кад год би неко отворио вратанца кутије, уређаји би пустили музичку тему из филма. Међутим, неки грађани су уређаје помешали са бомбама, па су звали полицију, која је морала да разнесе неколико кутија. Болница у Лос Анђелесу је чак због њих евакуисана на 90 минута.
  • Једна сцена у првом филму снимана је изван Лихтенштајн палате у Прагу, што није било нимало јефтино. Званичници су прво филмаџијама тражили 2.000 долара дневно за снимање на тој локацији, а када је тај дан коначно дошао речено им је да је цена 23.200 долара дневно.
  • Том Круз је током снимања сам, без каскадера, извео бројне вратоломије, па се и више пута повредио. Напрсло му је пар ребара док је снимао трећи део франшизе, а 2018. године је сломио чланак током снимања шестог наставка.
  • Снимање трећег дела одложено је на годину дана зато што је редитељ Џо Карнан због „креативних разлика" напустио пројекат. Пауза је била толика да је Круз за то време снимио још један филм - „Рат светова".
  • Дизни је 2015. објавио филм из франшизе о Ратовима звезда, по имену Rogue One: A Star Wars Story. То не би био проблем да Парамоунт није помислио да је то сувише слично називу петог филма њихове франшизе - Mission Impossible: Rogue Nation. Дизни је на крају оставио назив филма како су прво замислили, али су промоцију одложили док се није појавио наставак Немогуће мисије.
  • Други део Немогуће мисије, који се бавио избијањем смртоносног вируса, имао је доста проблема - ужасне временске услове, логистичке проблеме током снимања, уз одлазак сниматеља Ендрјуа Леснија у франшизу Господар прстенова. „То је један од најтежих филмова који сам икада снимио, али успели смо. Борили смо се", изјавио је тада редитељ Џон Ву.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Више о овој причи