Немачка у борби против педофилије: Почело велико суђење због сексуалног злостављања деце

Осумњичени из Бергиш Гладбах на суду

Аутор фотографије, AFP

Потпис испод фотографије,

Осумњичени је оптужен да је сексуално злостављао ћерку

У једној од највећих истрага педофила после Другог светског рата, почело је суђење кувару оптуженом да је сексуално злостављао ћерку.

Из полиције кажу да је десетине хиљада људи, укључених на педофилску мрежу, видело фотографије које је 43-годишњи Јорг Л. поставио на шведску мрежу за сигурно слање порука Трима (Threema).

Истрага спроведена прошлог октобра у Бергиш Гладбаху, близу Келна, открила је десетине педофила.

У 15 немачких градова осумњичено је 87 педофила, показала је истрага, а педесеторо деце, старости од три месеца до 15 година одвојено је од насилних родитеља.

Јоргова супруга ће сведочити против њега.

Троје истражитеља који су радили на случају због претрпљених траума током истраге су сада на боловању.

Портпаролка суда Михаела Брунсен рекла је да је Јорг Л. наводно извршио сексуално насиље над ћерком, наневши јој и тешке повреде.

Немачки медији преносе да 130 истражитеља још увек прочешљава терабајте снимака и фотографија у овом случају.

Из правних разлога и како би се заштитила девојчица, пуно име осумњиченог није објављено. Сведочење и њега и супруге биће затворено за јавност.

Суђење ће трајати 11 дана, а Јорга Л. највероватније чека 15 година затвора.

Верује се да је око 30.000 људи повезано у педофилским чет-групама и они су сада под истрагом. Неке од ових група имале су и 1.800 учесника у исто време.

У оптужници пише да се Јорг Л. сусрео са партнером неколико пута и да су обојица наизменично злостављала децу један другом.

Његов 27-годишњи партнер, бивши војник Бундесвера, у мају ове године осуђен је на 10 година затвора за сексуално насиље.

Немачку, посебно Северну Рајну-Вестфалију потресло је неколико скандала у којима су злостављана деца.

  • У јуну је ухапшено 11 особа због наводног злостављања деце пошто су фотографије и снимци пронађени у подруму у Минстеру. Истрагом су идентификоване жртве старе 10 и 12 година.
  • У једном случају откривено је да је неколико мушкараца злостављао децу неколико стотина пута у кампу у Лидгу између 1998. и 2018. године. Жртве су у том тренутку биле старе између три и 14 година.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk