Амерички избори 2020: Мува украла шоу на потпредседничкој изборној дебати у Америци

Потпис испод видеа,

Неочекивани „кандидат“ се појавио током потпредседничке дебате.

Ако је мерило успеха популарност на друштвеним медијима, онда ТВ дебата кандидата за потпредседнике САД има убедљивог победника.

Упркос напорима Мајка Пенса, садашњег америчког потпредседника и Камале Харис, потпредседничког кандидата Демократске странке, ништа што су њих двоје рекли или поручили није толико окупирало пажњу гледалаца и ништа није толико коментарисано на друштвеним мрежама попут инсекта.

Отприлике два минута мува је летела изнад Пенсове главе и потом слетела на његове седе власи, постајући инстант звезда вечери.

Реч мува употребљена је на Твитеру, у твитовима и ретвитовима, више од 700.000 пута током дебате.

Изборни штаб Џозефа Бајдена одмах је реаговао и искористио прилику региструјући интернет домен flywillvote.com, а Бајденова фотографија са млатилицом за муве добила је више од 600.000 лајкова (свиђања).

Мува је ујединила људе са обе политичке стране, а добила је разне епитете и похвале. Један корисница Твитера назвала ју је „Херојем Америке", а други је написао да је „она вероватно најважнији утисак вечери".

Аутор фотографије, Getty Images

Потпис испод фотографије,

Она је победила у ТВ дебати

Бивша виша саветница у Белој кући Килејн Конвејн предложила је да му се муви да могућност да гласа електроним путем, док се републикански сенатор Ранд Паул шалио да је то доказ шпијунирања да је „'Дубока држава' подметнула бубу" Пенсу.

Меријам-Вебстер речник је саопштио да је реч мува била најтраженија на сајту.

У међувремену, један корисник Твитера подсетио је на претходни пут кад је мува улетела у председничку дебату - пре четири године када је слетела на тадашњу председничку кандидаткињу Хилари Клинтон.

Нема назнака да је реч о истој муви.

Нису се сви шалили у вези са мувом.

Коментатор Бен Шапиро је оценио да је мува само одвукла пажњу од онога што је речено током дебате потпредседничких кандидата.

Погледајте: Прва председничка ТВ дебата Трампа и Бајдена

Потпис испод видеа,

Кључни моменти са хаотичне председничке дебате Трампа и Бајдена

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk