Краљевска породица: Принц Хари добио посао у америчкој фирми која се бави менталним здрављем

2019 file picture of Prince Harry, Duke of Sussex at Windsor Castle

Аутор фотографије, Reuters

Потпис испод фотографије,

Принц Хари и његова супруга Меган иступили су из краљевске породице

Војвода од Сасекса радиће у америчкој фирми за тренирање и ментално здравље BetterUp.

Принц Хари је у саопштењу навео да је „веома узбуђен" због нове позиције.

Тачне дужности, радно време и зарада нису познати.

Ово је његов најновији посао пошто су се он и војвоткиња од Сасекса повукли као виши чланови краљевске породице у марту прошле године.

Вест стиже и пошто су војвода и Меган раније овог месеца дали интервју Опри Винфри који је изазвао бројне реакције.

У њему је пар наводно рекао да је неименовани члан краљевске породице питао колико ће тамна бити боја коже њиховог сина Арчија пре него што се родио.

Бакингемска палата је саопштила да је тврдња „забрињавајућа", али да ће на њу одговорити приватно.

Пре ове вести, принц Хари је дао интервју ТВ водитељу Џејмсу Кордену у којем је рекао да су му медији у Великој Британији уништавали ментално здравље.

Сада је добио посао у америчкој фирми која се управо бави менталним здрављем.

У саопштењу, принц Хари је навео да ће његов циљ на новој функцији бити „покретање критичког дијалога око менталног здравља, изградња заједница које подржавају и саосећају и неговање окружења за искрене и рањиве разговоре".

Принц Хари неће управљати запосленима, нити ће му људи директно подносити извештаје, али ће вероватно провести неко време у седишту компаније у Сан Франциску када то буде безбедно, рекао је извршни директор копаније Алекси Робичаукс за Вол стрит журнал.

Очекује се да ће принц Хари на новом послу дати допринос иницијативама, међу којима су одлуке о стратегији и добротворним прилозима, и јавно заговарати о темама повезаним са менталним здрављем, извештава Вол стрит журнал.

Принц Хари је рекао да су он Робичаукс, кад су се први пут срели, „одмах препознали заједничку страст да помажу другима да остваре свој пуни потенцијал".

BetterUp, који је основан 2013. године, пружа професионално тренирање, саветовање и менторство засновано на мобилним уређајима.

Компанија наводи да има око 2.000 тренера који нуде услуге на 49 језика у 66 земаља.

Принц Хари је раније покренуо иницијативе попут Invictus Games, чији је циљ да припадници оружаних снага користе спорт за психолошку и физичку рехабилитацију.

Такође се јавно залагао за питања менталног здравља.

Принц Хари и Меган сада живе у Калифорнији пошто су у јануару потврдили да ће се повући као виши чланови краљевске породице и радити на томе да се финансијски осамостале.

Прошле године су објавили да су постигли договор са Нетфликсом да направе низ програма, од којих ће се неки можда појавити, као и да су склопили уговор са компанијом Спотифај да воде подкаст.

Presentational grey line

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk