Ријалити и новац: Ким Кардашијан постала милијардерка

Ким Кардашијан

Аутор фотографије, Getty Images

Потпис испод фотографије,

Ким Кардашијан

Америчка телевизијска ријалити звезда Ким Кардашијан Вест ушла је у елитни клуб супер богатих људи пошто је постала милијардерка.

Њено богатство се процењује на милијарду долара захваљујући козметици и одећи, приходима од телевизије и инвестиција, пише магазин Форбс.

Она је сада једна од 2.775 људи на Форбсовој листи милијардера.

Оснивач Амазона Џеф Безос је први са богатством које се процењује на 177 милијарди долара.

У протеклих годину дана на ову листу су доспели и Витни Вулфи Херд оснивачица апликације Бамбл, Тајлер Пери филмски стваралац и Миријам Аделсон, удовица казино магната Шелдона Аделсона.

Супруг Ким Кардашијан, Кање Вест од раније је на Форбсовој листи са богатством од 1.8 милијарди, док је њена полусестра Кајли Џенер испала у мају прошле године.

Магазин Форбс је писао да је њена породица „надувала вредност бизниса у козметичкој индустрији".

Како је Ким успела?

Према рачуници Форбса, богатство ријалити звезде порасло је од 780 милиона на милијарду у октобру, захваљујући пословима у козметичкој индустрији ККВ Бјути и компанији која се бави продајом одеће за обликовање тела Скимс.

ККВ Бјути је покренула 2017, а Скимс две године касније после гашења првобитног бренда Кимоно, због оптужби за присвајање културног наслеђа.

Кардашијан Вест је прошле године продала 20 одсто власништва у ККВ Бјути бренду козметичком гиганту Коти за 200 милиона долара.

Њен најновији пројекат Скимс представља доњи веш и огртаче у минималистичком стилу са њеним потписом, а велики успех је доживео током пандемије када је велики број људи био приморан да ради од куће.

Користила је утицај на друштвеним мрежама (на Инстаграму је прати 213 милиона људи, а 69,7 милиона на Твитеру) током карантина како би промовисала Скимс огртаче.

Популарна је постала 2007. године као звезда ријалити серије о породици Кардашијан која се емитовала на телевизији Е!.

Највећу популарност стекла је са ријалитијем Keeping up with the Kardashians.

У фебруару је поднела захтев за развод брака од репера Кање Веста после скоро седам година брака, с којим има четворо деце.

Пратите нас на Фејсбуку и Твитеру. Ако имате предлог теме за нас, јавите се на bbcnasrpskom@bbc.co.uk