Нуклеарно оружје

 1. The Academy of National Defense Science conducts long-range cruise missile tests in North Korea, as pictured in this combination of undated photos supplied by North Korea"s Korean Central News Agency (KCNA) on 13 September 2021

  Тестирање спроведено током викенда показало је да је ракета може да пређе путању од 1.500 километара, пренела је Севернокорејска централна новинска агенција (КЦНА).

  Прочитајте више
  next
 2. North Korea"s leader Kim Jong Un leads the first workshop of the commanders and political officers of the Korean People"s Army

  Представници Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) су 2009. протерани из Северне Кореје, а од тада се извештаји и процене страних институција ослањају на сателитске снимке.

  Прочитајте више
  next
 3. Ebrahim Raisi speaks to reporters in Tehran, Iran (21 June 2021)

  Ебрахим Раиси је обећао да неће дозволити да се преговори о оживљавању споразума из 2015. године дуже

  Прочитајте више
  next
 4. Ричард Фишер

  ББЦ Будућност

  dvoje ljudi ispred slike rusevina

  Да ли је одлука о бомбардовању Хирошиме и Нагасакија морално исправна? Седамдесетшест година касније, на питање је теже одговорити него што се на први поглед чини.

  Прочитајте више
  next
 5. A handout picture made available by the Iranian presidency shows a technician working inside the Natanz uranium enrichment plant during a video conference with President Hassan Rouhani on the occasion of Iran Nuclear Technology Day (10 April 2021)

  Ирански званичници оптужују Израел за напад на постројење за обогаћивање уранијума.

  Прочитајте више
  next
 6. Наташа Липман

  ББЦ Светски сервис

  Jeff in Huntington Hospital, five days after brain surgery (August 1986)

  Џеф је био амбициозан тинејџер, који је сањао да ради за Насу. Сматрао је ће их највише задивити ако направи „најневероватнији ласер", довољно јак да одбије зрак од рефлектора ког је Аполо 11 оставио на Месецу.

  Прочитајте више
  next
 7. Фернандо Дуарте

  ББЦ Светски сервис

  Bottles of Fukushima sake on display

  Продаја пиринчаног вина које се производи у овом региону скочила је у небеса упркос заосталим страховима од контаминације десет година после несреће.

  Прочитајте више
  next
 8. A mushroom cloud after the explosion of a French atomic bomb above the atoll of Mururoa, also known as Aopuni, in 1971

  Француска је спровела десетине тестова током 30 година и прикрила њихов стварни утицај, наводи се у студији.

  Прочитајте више
  next
 9. Алек Лун

  ББЦ Будућност планете

  Нуклеадна подморница

  Испод неких од најбогатијих рибљих ловишта на свету леже радиоактивне совјетске подморнице и распадају се на морском дну. Деценијама касније, Русија се спрема да их извуче.

  Прочитајте више
  next
 10. Vladimir Putin and Joe Biden

  Председници су се сложили да наставе комуникацију како би унапредили односе две државе.

  Прочитајте више
  next