Фотографија

 1. Зелена морска корњача окружена стакленим рибицама

  Фотографија зелене морске корњаче окружене стакленим рибицама проглашена је најбољом на такмичењу за најбоље фотографије океала 2021. године (Ocean Photographer of the Year 2021).

  Прочитајте више
  next
 2. Константин Новаковић

  Новинар-сарадник

  Лилање

  Обред који је везан за Петровдан, празник посвећен Светим Апостолима Петру и Павлу, одржава се сваког 11. јула, односно вече уочи Пертовдана после заласка сунца, када почиње паљење првих лила.

  Прочитајте више
  next
 3. Ричард Фишер и Хавијер Хиршфилд

  ББЦ фјучер

  Chile's brine pools

  Свет је у потрази за литијумом од којег се производе батерије за мобилне телефоне и електрични аутомобили. Нова фото-репортажа ББЦ фјучера под насловом Антропосцена приказује како изгледају предели где се литијум ископава.

  Прочитајте више
  next
 4. Катја Илина

  Ко су фотографи чији су портрети ушли у ужи избор за познату награду Тејлор Весинг.

  Прочитајте више
  next
 5. Puffin

  Птица која гледа у зид на америчко-мексичкој граници, сова која лови, усамљени пингвин - избор победника на овогодишњем такмичењу Птичји фотограф године.

  Прочитајте више
  next
 6. Video content

  Video caption: Уметник покушава да документује олупине насуканих бродова, како би подсетио на страдале.
 7. Лењинградска област је један од најразвијенијих делова Русије, а живот током лета уме да буде шаролик и интересантан - попут неког филма. И за свакога се нађе понешто.

 8. Марк Севиџ

  ББЦ музички репортер

  The artwork for Nirvana's Nevermind

  Спенсер Елден, чија је фотографија као четворомесечне бебе послужила за омот албума, каже да је реч о дечјој порнографији.

  Прочитајте више
  next
 9. Поводом Светског дана фотографије, ББЦ на српском вам представља избор најупечатљивијих момената и прича које су обележили протекле месеце.